La mà dreta de Laura Borràs hauria intimidat a una periodista del "FAQS" al camerino de TV3

Carla Turró i Laura Borràs al "FAQS" (TV3)

La presidenta del Parlament havia estat molt crítica amb les preguntes de Carla Turró, directora del programa El balcó de la SER

El diputat de Junts Francesc de Dalmases hauria intimidat a una periodista del FAQS. Així ho ha avançat NacióDigital i poc després ho ha confirmat el director del programa Pere Mas. Els fets s'haurien produït durant l'entrevista a la presidenta del Parlament, Laura Borràs de dissabte 9 de juliol. La líder de Junts va defensar la seva innocència arran de les investigacions sobre un suposat cas de corrupció que l'han situat a l'ull de l'huracà, però les preguntes incisives del programa no haurien agradat ni a ella ni al seu entorn.

Un cop s'han revelat els fets, el diputat ha argumentat que només havien estat "discrepàncies professionals". Mas l'ha desmentit poc després amb un missatge a Twitter: "Les informacions són certes. La persona afectada no ho volia denunciar i ho vaig respectar. Nombroses persones van sentir l'incident i els crits van arribar a l'entrada del plató del FAQS".

"Borràs estava molt enfadada"

L'endemà de l'entrevista, Pere Mas, director del FAQS ja havia escrit a Twitter: "Any 2022 i encara hem de recordar que els periodistes fem preguntes". El dia següent, Mas i Cristina Puig van concedir una entrevista a RAC1 on ja van deixar anar alguna pista del que havia passat: "Borràs i el seu entorn estaven molt enfadats amb l'entrevista. Va venir acompanyada del seu cap de premsa, el cap de gabinet i el diputat Francesc de Dalmases que estaven molt emprenyats".

Així va ser la tensa conversa

Laura Borràs va començar responent a les preguntes de Cristina Puig visiblement molesta per les preguntes sobre el cas que l'afecten. Però va ser quan va haver de fer front a les preguntes dels quatre tertulians que estaven a les cadires quan la tensió va anar a més. Entre elles, la periodista Carla Turró, directora del programa El balcó de la cadena SER.

La periodista va començar amb un "tinc moltes coses a dir i poc temps", al que Borràs va respondre amb ironia: "Perdó!". Turró va continuar: "A les converses vam sentir com es deia: 'Tengo unos 'trapis' con Borràs". La presidenta visiblement molesta va respondre: "Si però els policies van dir que jo era una coneguda independentista. Si això no és una consideració política…Igualment no estic discutint amb vostè com si fos la fiscal, vostè és periodista!"

Turró ho va negar: "Jo no tinc cap voluntat de discutir amb vostè. Com a periodista la meva feina és intentar explicar i entendre les coses que passen. Vostè fa determinades afirmacions no quadren amb la informacions que teniem per via directa judicial". La periodista de la SER també va qüestionar que es tracti d'un cas de persecució política. Una visió que Borràs no va compartir: "Hi ha companys seus que si que posen la meva causa com una més de la repressió de l'independentisme".

Carla Turró i Laura Borràs al "FAQS" (TV3)

"Vostè no vol contestar sobre els mails que troba la policia", va etzibar Turró. "Això és mentida, això ho diu la premsa, no la policia", va respondre Borràs. "Sobre aquests correus parlarà el meu advocat i hi haurà sorpreses", va afegir. "Continuo sense saber si vostè va escriure els mails i si són o no falsos", va dir la periodista. "Vostè ja té la seva opinió feta", va respondre la líder de Junts. "El meu ofici és fer preguntes, només això", va acabar dient la de la SER.

Els crits es van sentir des del plató

Segons haurien explicat diversos testimonis a Nació Digital, el diputat de Junts Francesc de Dalmases hauria increpat a porta tancada una periodista del FAQS. Dalmases, mà dreta de Borràs, hauria agafat la periodista "pel canell" i l'hauria tancat per "escridassar-la" al camerino de convidats per les preguntes que se li havien fet a la presidenta de Junts.

Segons expliquen aquestes mateixes fonts, la situació va ser molt tensa. "Va ser tot tan descarat que fins i tot el regidor va sortir per veure què passava, perquè el soroll arribava a dins del plató". Dalmases hauria insultat a la periodista, amb expressions com que era una "mala professional" i que el FAQS era un "programa de merda".

Laura Borràs i el diputat Francesc de Dalmases

ETIQUETES:

Comentaris ( 2 )

  1. sailor

    Perdó?, aquest vell comentari meu (del dia 11), no ve a compte del tema que aqui es tracta, ve pel vergonyant cas de La sexta i del individu que porta "al rojo vivo" i la companyia que l'envolta. Ni recordo els noms ni els vull recordar, bon vent!.
    Peró ja posats diguem que la ma dreta de Laura Borràs, el tal Dalmases és un tipus que fa, i sembla tenir molt mala pinta, no el conec gaire peró no el voldria al meu costat, tan mateix com un altre esperpèntic personatge que envolta al Jonqueres, el tal Sol Solet, que va creant un santoral on tots els seus companys de partit tenen la seva urna. La culminació del sectarisme. Creieu que amb aquesta mena de gent i de partidets un poble pot anar endavant?

  2. sailor

    Moltes gràcies a Pere Mas per recordar-nos la força de gravetat i que elsperiodistes fan preguntes, perqué ho haviem oblidat, ja que els periodistes FAN ALTRES COSES MÉS QUE PREGUNTES, com podem veure ASTORATS, els qui estem a l'altra banda de les pantalles, les arradios i els diaris, i la FORÇA D'AQUESTES ALTRES COSES, tapa les preguntes que fan els periodistes. I la força de la gravetat

Deixa un comentari