FI DE CURS La 1 cancel·la dos programes històrics: Adéu a "España directo" i "Corazón"

Presentadors de 'España directo' i 'Corazón' (TVE)

La cadena pública espanyola decideix posar punt i final a dos dels seus espais mítics després d'anys en antena

Televisió Espanyola ha decidit prendre mesures dràstiques per mirar de capgirar la seva eterna crisi d'audiència. Per això, en les properes setmanes s'acomiadaran dos programes històrics com són Espanya directo i Corazón. Així ho han avançat el digital Bluper i ABC, si bé l'espai del cor seguirà amb la seva edició dels caps de setmana. Aquesta decisió arriba poc després de l'arribada de José Pablo López, exdirector de Telemadrid, cessat per Díaz Ayuso i actual cap de continguts de RTVE des del mes d'abril.

Aquests moviments coincideixen amb el fort creixement que ha experimentat La 1 al mes de maig. Amb un 7,9% de quota a Catalunya, i +1,7 punts més que a l'abril i un 9,5% a Espanya i +1,2 punts, són la seva millor quota de la temporada, aconseguida gràcies a Eurovisió i la final de la Champions League.

España directo, feia anys que notava un fort desgast de la seva audiència, que se situava al voltant d'un fluix 6% de quota. El programa que recorria la geografia espanyola havia tingut la seva pròpia versió catalana a TV3 amb l'En directe de Mari Pau Huguet. La decisió ja ha estat comunicada als respectius equips i el seu últim programa serà el dijous 1 de juliol. Tot i això, la majoria de treballadors seran reubicats a La Hora de La 1.

Pel que fa a Anne Igartiburu i el seu Corazón, en antena des de l'any 1997 i fins al març de 2020, quan TVE va reestructurar la seva graella per cobrir la pandèmia. Al cap d'uns mesos, però va recuperar la seva franja de 14.30 a 15h.

Els presentadors d"España directo ' i 'Corazón'

I ara què?

Amb la supressió dels dos espais, queda la incògnita de qui ocuparà el seu buit. España directo deixarà orfe la franja de 19.30 a 20.30h però de moment es desconeix quina serà l'aposta per a la pròxima temporada. Tot i això, qui té més números d'ocupar la vacant és l'anunciat concurs de Gestmusic Te ha tocado, que presentarà Raúl Gómez.

Pel que fa a la franja d'Anne Igartiburu i el seu Corazón, el més probable és que fins que la cadena trobi un format adient, decideixi allargar La Hora de La 1 fins a l'hora del Telediario.

ETIQUETES:

Deixa un comentari