You are currently viewing <span>TRANSFÒBIA</span> L'assassinat de la transsexual Sònia Rescalvo, a "Crims" 
Imatge del cas "Sonia" a "Crims" (TV3)

TRANSFÒBIA L'assassinat de la transsexual Sònia Rescalvo, a "Crims" 

L'any 1991 un grup de neonazis va assassinar la Sònia a la glorieta de la Ciutadella

Mentre Barcelona es posava a punt per als Jocs Olímpics, l'any 1992, una agressió al Parc de la Ciutadella de Barcelona va acabar amb la vida d'una dona transsexual que quedarà registrat com el primer crim transfòbic a Catalunya. Era Sònia Rescalvo Zafra, una dona trans de Cuenca que va venir a Barcelona a buscar feina en el món de l'espectacle i va fer-se un lloc al paral·lel actuant a El Molino i el teatre Arnau.

El cas "Sonia"

La nit del 6 d'octubre del 1991, al Parc de la Ciutadella de Barcelona hi ha una terrible agressió que acaba amb la mort d'una dona transsexual, Sonia Rescalvo, i una altra de greument ferida, Doris Romero. Un grup de joves 'skins' d'ideologia nazi les va apallissar. Van matar a la Sònia i van deixar en coma la Doris. Els fets passaven mentre Barcelona es posava a punt per als Jocs Olímpics del 1992, en un context on les dones transsexuals estaven marginades i en què sovint l'única manera de subsistir que trobaven era la prostitució.

Aquest crim va suposar un punt d'inflexió en la història criminal d'aquest país: la mort de la Sonia està avui dia registrada com el primer crim trànsfobic a Catalunya.

Àudio del cas:

I al proper capítol: La iaia Anita (part I)

Una dona apareix apunyalada al terra de la cuina de casa seva el 17 de maig de l'any 2012 a Mataró. Quan els Mossos encara ho investiguen com un possible robatori violent, els alerten que hi ha una segona víctima en un altre pis de Mataró.

Deixa un comentari