L'ESPORT M'HA SALVAT La història de superació d'un presentador mític de TV3

Xavier Bonastre a 'Planta Baixa' (TV3)

Xavier Bonastre, periodista d'esports de la cadena des de fa 37 anys, explica que els metges li van dir que no tornaria a córrer

És un dels periodistes esportius de referència de TV3 des dels seus inicis. Xavier Bonastre, de 60 anys, en fa 37 anys que treballa a la televisió pública al Departament d'esports. Amb 45, li van diagnosticar un càncer de colon amb metàstasi al fetge. Els metges li van dir que no podria amb una de les seves passions, córrer. Aquest dijous ha passat pel programa de Ricard Ustrell, 'Planta baixa', per explicar el seu periple de salut.

"Li van dir a la meva dona que preparés el funeral i per sort, a mi m'ho van explicar després", ha explicat Bonastre que ha dit que "la paraula càncer no me la van dir mai". "Em van dir que no tornaria a córrer i no m'ho vaig creure", ha dit el periodista que va mantenir-se optimista. Actualment fa esport sense cap problema, com es pot apreciar a una imatge d'aquest agost jugant a pàdel.

Un nou maldecap

Fa tres anys va tenir un altre ensurt, encara més gros. L'abril del 2018, va tenir una eclusió intestinal que va poder superar amb una delicada operació. Però al setembre del mateix any, se li va repetir el problema i una perforació intestinal li va provocar una infecció generalitzada. El van haver d'operar dues vegades en només tres dies i Bonastre es va engreixar fins als 90 quilos, tot i que ha explicat que al cap de 4 mesos ja estava corrent. "Em va salvar el meu germà que és metge i que va veure que alguna cosa no rutllava i va poder avisar als cirurgians".

"Qui més va patir la meva dona", ha dit el periodista esportiu, que ha explicat que va decidir tornar-se a casar quan va recuperar el seu pes òptim. "Quan vaig perdre el pes suficient perquè em pogués tornar a posar l'anell de casat, ens vam tornar a casa a l'habitació de l'hospital". Tot i això, l'estada a l'hospital no va ser fàcil. "Quan estava a l'UCI, recordo tenir al·lucinacions i veure una bruixa al vidre", ha dit Bonastre.

El presentador d'esports, porta tres anys totalment recuperat, acumula 57 maratons i ja prepara la propera. Però Ustrell, no ha volgut deixar passar l'oportunitat de preguntar-li per la situació de la cadena: "Com veus TV3?" Bonastre ha respost amb contundència: "Veig que ens foten 'òsties', per totes bandes. Però bé, a l'agost hem tornat a ser líders i tots aportem el nostre granet de sorra perquè aquesta casa tiri endavant per molts anys". Celebrem veure a Xavi Bonastre pràcticament igual que al 'Telenotícies' de l'any 1995 (min 5:20 del vídeo).

ETIQUETES:

Deixa un comentari