TVE anuncia la nova etapa de 'La Hora de La 1' sense Mònica López

Silvia Intxaurrondo i Marc Sala (TVE)

Una ex de Telemadrid i el català Marc Sala es posaran al capdavant de l'espai que s'emetrà de 8.30 a 12.30h, a partir del 6 de setembre

TVE va decidir el juliol passat prescindir de Mònica López al capdavant de 'La Hora de La 1', i va fer públic el nom dels periodistes que rellevarien a la catalana. Silvia Intxaurrondo, fins ara presentadora dels informatius de cap de setmana de Telemadrid i Marc Sala, conductor de l'informatiu '24 horas' de RNE. López no va ser l'única damnificada, la cadena encara va ser més dràstica amb Jesús Cintora i va suprimir el seu 'Las cosas claras', tot i les xifres acceptables que havien aconseguit els dos espais.

La nova direcció de TVE de José Manuel Pérez Tornero els veia massa polititzats a l'esquerra i els rètols que no van agradar a la Casa Reial espanyola, van ser decisius. Ara la que va ser dona del temps a TV3, tornarà a l'àrea d'informatius, però no apareixerà a la pantalla.

En un comunicat fet públic aquest dijous per TVE, es detalla que 'La Hora de la 1', continuarà tenint dos trams, sense especificar-ne el seu contingut. "Serà un programa d'anàlisi, de debat i d'entrevistes, presidit pel rigor, àgil i apartat del soroll i la polarització; es narrarà l'actualitat de manera dinàmica, entretinguda i amena, amb vocació de servei públic", afegeix la cadena. Segons ha pogut confirmar elmondelatele.cat, el programa tornarà el dilluns 6 de setembre i s'emetrà de 8.30h a 12.30h. Es desconeix si la part de crònica social amb Cristina Fernández seguirà a la nova etapa.

Els seus presentadors seran Silvia Intxaurrondo (Barakaldo, 1979). Va copresentar durant la temporada 2006-2007 el 'Noticias Cuatro' amb Iñaki Gabilondo, al costat del qual també va presentar a partir de 2010 el programa d'actualitat 'Hoy' de CNN+. Després de passar per la televisió vasca ETB, al setembre de 2017 va passar a dirigir i presentar el Telenotícies Cap de setmana a Telemadrid.

Marc Sala (Barcelona, 1976) Després de treballar en mitjans locals a Terrassa, el 1994 es va incorporar a la redacció de RNE a Catalunya. El 2004 es va traslladar a Madrid, on es va encarregar d'informatius com 'Espanya a las 8' o '14 Horas'. El 2013 va tornar a Catalunya per presentar 'L'informatiu'. Entre el 2016 i 2018 va ser subdirector de coordinació d'informatius i programes de RTVE Catalunya. De nou a Madrid, va ser presentador i director de 'La noche en 24 Horas' en les temporades 2018/2019 i 2019/2020. Des de setembre de 2020 estava al capdavant de l'informatiu '24 Horas' de RNE.

ETIQUETES:

Deixa un comentari