Undone

Títol original: Undone

Any: 2019

País: Estats Units

Creador: Raphael Bob-Waksberg, Kate Purdy

Temporades: 2

Protagonistes: ,

Plataforma:

 Undone (2019) on IMDb

De què va:

Una noia té un accident de cotxe que gairebé resulta mortal. Després d’això, el seu món interior es desplega sense que ho vulgui en la realitat, vessant-s’hi i fent-li difícil de separar les dues coses. En aquesta situació, troba diferents elements que la porten a intentar resoldre el misteri de la mort del seu pare, que sembla la clau per entendre el que li està passant.

Interessant:

La sèrie fa servir la tècnica de la rotoscòpia, en la que l'animació es basa en material rodat amb actors, treballant-hi per sobre. Això crea la sensació de que la història està a mig camí entre la realitat i la fantasia. L'actriu Rosa Salazar interpreta així a la protagonista, mentre que Bob Odenkirk interpreta al pare. Per l'ús d'aquesta tècnica, la sèrie pot recordar a pel·lícules que l'han fet servir, com A Scannar Darkly.

L'origen:

Darrere de la sèrie hi ha Raphael-Bob Waksberg, el creador de BoJack Horseman, que va crear Undone juntament amb Kate Purdy, guionista de la mateixa sèrie. Undone comparteix diversos temes amb BoJack Horseman, com ara la depressió i el sentiment de culpa, i també l'interès per la introspecció psicològica del personatge.

Episodi clau:

Alone In This, el cinquè episodi, que alterna diferents línies temporals.

Altres temporades:

A la segona temporada, que passa mig any després del final de la primera, el personatge considera el que li passa una habilitat i intentarà fer-la servir.

On:

 

Tràiler:

Imatges: