Superstore

Títol original: Superstore

Any: 2015-2021

País: Estats Units

Creador: Justin Spitzer

Temporades: 6

Gènere:

Plataforma:

 Superstore (2015) on IMDb

De què va:

Sobre la vida diària dels treballadors d’un centre comercial que pertany a una cadena present a tot el país i les múltiples situacions còmiques derivades de la interacció amb els clients però, sobretot, de la relació amb els seus superiors, que sovint prenen decisions absurdes basades en directrius que es decideixen més amunt.

El protagonista:

És una sèrie coral, però destaquen especialment America Ferrera (Ugly Betty) i Ben Feldman (Mad Men), que interpreten dos treballadors que tenen un paper central en la dinàmica de la sèrie. Els seus personatges mantenen una tensió sexual no resolta que és també un dels motors als que recorre la sèrie.

El creador:

Justin Spitzer, que havia estat guionista de The Office (la versió americana). Totes dues són comèdies basades en un lloc de treball.

Destaca:

Per parlar de temes socials com ara els drets dels treballadors, la política d'immigració dels Estats Units o el debat de la tinença d'armes, que es treballen amb els treballadors representant diferents postures de la societat nord.americana.

Als Emmy:

No pretenem prendre-li el premi a la millor comèdia a Ted Lasso. Se'l mereix sobradament. Però és que aquest any s'ha acomiadat, amb una última temporada excel·lent, una de les comèdies més infravalorades dels últims anys. Els Emmy no han nominat enguany Superstore, ni tampoc cap dels anys anteriors. L'han ignorat des del primer dia fins a l'últim contribuint a que passés desapercebuda.

Per què l'havien de premiar?

Perquè ha sabut combinar un estil de comèdia molt comercial amb comentaris crítics sobre les grans empreses que sovint han servit també per radiografiar Estats Units. Entre broma i broma han parlat sobre drets laborals, immigració, llibertat religiosa o tinença d'armes. A més, el seu repartiment ha demostrat durant anys funcionar amb una química difícil de trobar en altres comèdies.

Altres temporades:

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari