The Eddy

Títol original: The Eddy

Any: 2020

País: Regne Unit

Creador: Jack Thorne, Damien Chazelle

Temporades: 8 episodis

Protagonistes: ,

Gènere: ,

Plataforma:

 The Eddy
(2020) on IMDb

De què va:

Narra la vida en un petit club de jazz a París, col·locant al centre al seu propietari, que té dificultats per tirar-lo endavant, però explicant també la vida de tots els que en formen part; cada episodi es fixa en un personatge diferent i coneixem també les seves vides fora del món del club.

El punt fort:

Transmet molt bé la idea que la música forma part de la vida dels personatges, fent que sigui una presència permanent. Deixa respirar la música i dona marge perquè les actuacions al club siguin un espectacle en si mateix.

Qui la dirigeix:

Damien Chazelle, conegut per pel·lícules on la música té un paper primordial com Whiplash o La La Land, fa en aquesta minisèrie la seva primera incursió a la televisió, dirigint-ne dos episodis. Altres directors s'ocupen de la resta d'episodis i no acaben de mantenir el mateix estil, de manera que es crea una certa inconsistència. El guió està escrit pel britànic Jack Thorne, creador de sèries com The Fades o The Accident.

Una trama que sobra:

La minisèrie s'inscriu sobretot en la tradició del drama social, explicant les realitats difícils de diferents personatges però inclou una trama sobre uns mafiosos que no encaixa amb el conjunt i resulta un llast. És una trama força genèrica que s'allarga durant tota la minisèrie. The Eddy hauria estat millor si s'hagués centrat únicament en la idea d'explicar la vida quotidiana al voltant del club.

L'ambient:

El París marginal i gens glamurós habitat per personatges a qui costa arribar a finals de mes. La música els dona la vitalitat per tirar endavant.

Si ja l'heu vist:

Podeu mirar Treme (HBO), la sèrie ambientada en el Nova Orleans post Katrina, on la música també hi té un rol molt important i també hi ha espai per les actuacions, que són un regal per a les oïdes. A Vinyl (HBO) també trobareu concerts a tot volum en el context de la Nova York dels anys 70 i, encara que no passés de la primera temporada, val la pena mirar-la. També podeu recuperar The Get Down (Netflix), que narra els inicis del hip-hop i la música disco, o seguir la batuta de Gael García Bernal a Mozart in the Jungle (Amazon), on hi ha una passió similar per la música, en aquest cas a l'Orquestra Filharmònica de Nova York.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

29/09 Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món

29/09 Blue Lights

Tres joves policies inicien la seva carrera en una comissaria de Belfast, cadascun d'ells amb assignacions diferents

27/09 Encuentros

Durant 50 anys, els albiraments d'ovnis han crescut exponencialment, fins al punt que ja s'ha tornat un debat molt viu entre els governs