Normal People

Títol original: Normal People

Any: 2020

País: Irlanda

Creador: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald

Temporades: 1

Gènere: ,

Plataforma:

Català: Subtítols

 Normal People (2020) on IMDb

De què va:

La Marianne i en Connell són dos adolescents que no es dirigeixen la paraula a l’institut però que, aconsegueixen crear, a través de trobades sexuals esporàdiques, un espai d’intimitat on poden ser ells mateixos. La minisèrie fa una crònica de l’evolució de la seva relació al llarg dels anys.

Idònia si:

Sou d'aquelles parelles que passeu del Dia de Sant Valentí però a l'hora de la veritat sucumbiu a la pressió social i busqueu una sèrie sobre l'amor però que no sigui la típica història edulcorada que les plataformes venen pel 14 de febrer.

El punt fort:

La química dels dos actors, Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal, que aconsegueixen interpretar amb naturalitat escenes íntimes molt llargues, on la càmera es converteix en un testimoni més d'una relació construïda en gran part amb mirades i silencis, dels quals l'espectador forma part.

Basada en:

La novel·la homònima de l'autora irlandesa Sally Rooney, que ha estat publicada en català per l'editorial Periscopi. És el segon treball de l'escriptora. La primera novel·la, Conversations with Friends, es convertirà aviat en una altra minisèrie, feta pal mateix equip de Normal People, que s'estrenarà enguany.

L'ambient:

La història està ambientada en un petit poble fictici anomenat Carricklea, que està situat al comtat d'Sligo. És la mena de lloc on tothom ho sap tot sobre tothom i on la manera com et veuen els altres té un pes molt gran, i encara més en el cas de dos adolescents. Aquest és un factor crucial en la història dels dos personatges i la seva història canvia, justament, quan deixen enrere aquest escenari. Les escenes del poble estan filmades en un poble real, a Tubbercurry, i la platja d'Streedagh Point, on es troben els personatges, s'ha convertit en un lloc de peregrinatge pels fans. anònimes com ells. És per això que, malgrat els moments durs, la sèrie no se centra en la mort, sinó en reflectir l'alegria de viure dels seus personatges i celebrar l'esperit de llibertat que van viure en aquells anys.

Un èxit del tercer canal de la BBC:

Normal People s'ha convertit en un fenomen malgrat que la televisió pública britànica no hi va apostar pel seu primer canal. Al contrari, la va deixar al tercer canal, que és exclusivament online. Molt probablement buscava el públic jove, però l'èxit ha estat tan gran que ha superat en popularitat moltes de les estrenes del canal principal. Amb 62,7 milions de visualitzacions, es va convertir en la sèrie més vista en streaming a la BBC de l'any 2020. A casa nostra ha arribat a través de la plataforma Starzplay.

Si ja l'heu vist:

La sèrie més semblant és My So-Called Life, on una Claire Danes adolescent també vivia una relació desequilibrada, però actualment no és disponible a cap plataforma. També hi ha una relació desequilibrada al centre d'Euphoria (HBO), on Zendaya i Hunter Schaffer també comparteixen escenes d'intimitat. També a The Affair (Movistar) hi ha intimitat i una relació complexa entre l'Alison i en Noah. Després també pot fer pensar en la 2a temporada de Fleabag.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari