Industry

Títol original: Industry

Any: 2020

País: Regne Unit

Creador: Mickey Down, Konrad Kay

Temporades: 2

Plataforma:

 Industry (2020) on IMDb

De què va:

Basada en l’experiència personal dels dos creadors. Tots dos han treballat en el bancs d’inversió (un com a analista, l’altre com a trader). Però no es basa en cap fet específic extret directament de la vida real ni en cap banc d’inversió concret.

Aparentment és:

La història d'un grup de joves que tenen l'oportunitat de treballar en un prestigiós banc d'inversió londinenc

En realitat és:

Una història sobre la pressió laboral que les grans empreses exerceixen sobre joves i al mateix temps sobre el tap generacional que manté als segons a mercè de les humiliacions i els abusos del treballadors més veterans.

El punt fort:

Malgrat que tots els personatges estan sotmesos a una pressió similar, aconsegueix mostrar com és, per a cadascú una experiència diferent perquè sovint hi té a veure l'origen familiar, el gènere, l'educació i la posició socioeconòmica. D'aquesta manera s'introdueixen temes socials que van més enllà del món de la banca.

Qui l'escriu?

Els guionistes Mickey Down i Konrad Kay, dos debutants en el món de les sèries. Tots dos van deixar la seva feina en un banc d'inversió perquè no hi estaven bé i van arriscar-se a canviar de carrera. Els va ajudar Lena Dunham, la creadora de Girls, que ha dirigit el primer episodi de la sèrie, marcant l'estil per la resta de directors

Qui l'assessora?

Van buscar l'assessoria de Chris Dunne, que va tenir una llarga carrera en el món de la banca d'inversió treballant per J.P. Morgan i Morgan Stanley.

Argot que apendràs:

Yard, RIF, market making, underwriting

Segona temporada:

Finalment s'estrena (havia estat prèviament anunciada per l'agost) la segona temporada d'aquesta sèrie ambientada en un banc d'inversions londinenc i on la pressió laboral i el clima de competitivitat, que forma part de la cultura corporativa de l'empresa, porta els protagonistes al límit. Als nous episodis els protagonistes ja no són nous a l'empresa, però com més temps passa, menys escrúpols els queden.

La relació amb Succession:

És plena de personatges disposats a fer el que sigui per assegurar una bona posició en una gran empresa. També tenen en comú la presència de personatges que mouen molts diners i que se senten que són els amos del món.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari