Dimecres, 3 d'agost: Industry

Títol original: Industry

Any: 2020

País: Regne Unit

Creador: Mickey Down, Konrad Kay

Temporades: 2 temporades

Plataforma:

 Industry (2020) on IMDb

Per Toni de la Torre

De què va:

Basada en l’experiència personal dels dos creadors. Tots dos han treballat en el bancs d’inversió (un com a analista, l’altre com a trader). Però no es basa en cap fet específic extret directament de la vida real ni en cap banc d’inversió concret.

Aparentment és:

La història d'un grup de joves que tenen l'oportunitat de treballar en un prestigiós banc d'inversió londinenc

En realitat és:

Una història sobre la pressió laboral que les grans empreses exerceixen sobre joves i al mateix temps sobre el tap generacional que manté als segons a mercè de les humiliacions i els abusos del treballadors més veterans.

El punt fort:

Malgrat que tots els personatges estan sotmesos a una pressió similar, aconsegueix mostrar com és, per a cadascú una experiència diferent perquè sovint hi té a veure l'origen familiar, el gènere, l'educació i la posició socioeconòmica. D'aquesta manera s'introdueixen temes socials que van més enllà del món de la banca.

Qui l'escriu?

Els guionistes Mickey Down i Konrad Kay, dos debutants en el món de les sèries. Tots dos van deixar la seva feina en un banc d'inversió perquè no hi estaven bé i van arriscar-se a canviar de carrera. Els va ajudar Lena Dunham, la creadora de Girls, que ha dirigit el primer episodi de la sèrie, marcant l'estil per la resta de directors

Qui l'assessora?

Van buscar l'assessoria de Chris Dunne, que va tenir una llarga carrera en el món de la banca d'inversió treballant per J.P. Morgan i Morgan Stanley.

Argot que apendràs:

Yard, RIF, market making, underwriting

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

COMPARTEIX

ALTRES SÈRIES

Dilluns, 8 d'agost: Habitació 301

Thriller que gira al voltant de la festivitat del Midsommer, la festa anual més important de Suècia i de la mort tràgica del nét del protagonista.

Dilluns, 1 d'agost: Robot Chicken

S'estrena la 10a temporada de Robot Chicken, tot un clàssic de l'animació per adults, que és coneguda per la manera com utilitza personatges coneguts.

Dilluns, 1 d'agost: Los Emigrantes

Explica la història d'una família sueca que, a mitjans del s. XIX, decideix abandonar el seu país i intentar començar una nova vida als Estats Units.