Pustina (Wasteland)

Títol original: Pustina (Wasteland)

Any: 2016

País: República Txeca

Creador: Stepan Hulik

Temporades: 1 temporada

Protagonistes:

Plataforma:

 Pustina (2016) on IMDb

De què va:

La filla de l’alcaldessa d’un poble petit i molt empobrit situat a la República Txeca desapareix en el que, aparentment, és un segrest que busca fer callar l’alcaldessa. Aquesta havia manifestat la seva oposició a una empresa dedicada a la mineria que està comprant el poble arribant a tractes individuals amb els seus habitants.

La protagonista:

Zuzana Stivínová interpreta l'alcaldessa. És una actriu que ha treballat sobretot a Txèquia, tot i que també ha participat en algunes coproduccions. Actualment és la protagonista de la sèrie Marie Terezie, una coproducció txeca, austríaca, eslovena i hungaresa sobre la vida de l'arxiduquessa Maria Teresa I d'Àustria.

Interessant:

La sèrie mostra com els habitants d'aquest poble estan dividits entre els que volen conservar el seu estil de vida tradicional i els que pensen que més val acceptar l'oferta de l'empresa minera, vendre, i marxar a viure a un altre lloc on hi hagi més oportunitats. Així, darrere de la trama del misteri de la desaparició el que hi ha és l'exploració d'un drama personal i social de molts pobles en els que la principal font de riquesa dels seus habitants ha desaparegut i això acaba comportant la desintegració de la societat que allà s'ha format i que, en molts casos, anys d'història.

Qui l'escriu:

El guionista Stepan Hulik, un dels creadors de sèries més destacats de la República Txeca, que ha treballat sobretot amb HBO. És conegut, sobretot, per la seva minisèrie Burning Bush, en la que explicava la història de Jan Palach, estudiant que es va suïcidar com a acte de protesta contra l'ocupació soviètica a finals dels anys 60.

El poble:

És un poble fictici de vida grisa, on molts dels seus veïns han arribat al límit. Es respira un ambient de pobresa i manca d'expectatives que cala tota la minisèrie.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari