Nobel

Títol original: Nobel

Any: 2016

País: Noruega

Temporades: 8 episodis

Protagonistes:

Plataforma:

Català: Subtítols

 Nobel (2016) on IMDb

De què va:

Un soldat noruec destinat a l’Afganistan viu de prop les contradiccions de la intervenció militar d’un país que no és el propi i alhora fer el possible per instaurar la pau en un territori complex on no és benvingut. Quan torna a casa amb un permís, es retroba amb la seva família. Serà aleshores quan rebrà el missatge d’un superior que el portarà a quedar atrapat al centre d’una vibrant trama política internacional.

Dona-li una oportunitat:

Si vols veure una sèrie sobre la guerra que en comptes de fer un tractament bèl·lic, presenta un anàlisi en clau política.

Interessant:

La sèrie pren el títol dels premis Nobel. I, de fet, a l'opening es pot sentir el discurs de Barack Obama quan va acceptar el premi Nobel de la Pau l'any 2009. L'ús d'aquest discurs és irònic, ja que la minisèrie es pregunta, justament, quin preu estem disposats a pagar per la pau, i la resposta no és tan senzilla com aquest discurs.

L'actor:

Aksel Hennie és un actor, guionista i director noruec que ha treballat sobretot al seu país, en pel·lícules com Max Manus, o Age of Heroes, on també interpretava a un militar, en aquest cas un soldat noruec a la Segona Guerra Mundial. També se'l va poder veure a la film nord-americà The Martian, de Ridley Scott i a The Cloverfield Paradox.

L'ambient:

La sèrie es presenta com un thriller similar a Homeland, però molt menys efectista en la seva manera de mantenir la tensió, que és igualment elevada. Aconsegueix combinar de forma eficaç diversos gèneres, sent al mateix temps una ficció política, un drama bèl·lic (sobretot en els flashbacks) i un drama familiar.

Origen:

És una sèrie noruega. Estrenada originalment al 2016, no ha estat fins ara que s'ha estrenat aquí.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari