MaPa

Títol original: MaPa

Any: 2020

País: Alemanya

Creador: Alexander Lindh

Temporades: Miniserie de 6 episodis

Plataforma:

Català: Subtítols

 Mapa (2020) on IMDb

De què va:

Un noi de vint-i-tants anys es queda vidu poc temps d’haver estat pare. Mentre viu el dol de la pèrdua de la seva parella, ha de tirar endavant amb la criatura a la ciutat de Berlín, dura i sovint inhumana com qualsevol ciutat gran, on els seus habitants són aliens al dolor que ell experimenta. Amb l’ajuda, no sempre encertada, de la seva mare i dels seus amics, i amb el pes de les seves pròpies decisions, que sovint són injustes amb si mateix i amb tothom qui l’envolta, intenta no defallir.

Dona-li una oportunitat:

Si vols una sèrie que sàpiga combinar diferents emocions de forma natural, encara que aquestes siguin contradictòries entre si.

Interessant:

Malgrat partir d'un fet tràgic, la sèrie busca moments de tot tipus. La majoria són molt tristos, és clar. Però n'hi ha que són tendres i n'hi ha que fins i tot són divertits. El fet que coexisteixin crea un retrat del dol complex, on tenen cabuda emocions de tota mena. Encara que el protagonista sent la necessitat d'ofegar-se en la seva pròpia tristesa, la sèrie reflecteix les contradiccions de la vida.

L'actor:

Max Mauff és un actor alemany que ha treballat sobretot en pel·lícules i sèries del seu país. Algunes s'han estrenat aquí, com és el cas de Babylon Berlin, on va participar a la tercera temporada. També ha treballat en algunes sèries nord-americanes: va aparèixer a la temporada de Homeland ambientada a Berlín, i sobretot el reconeixereu pel seu paper a Sense8, on va interpretar a Felix. La sèrie de les germanes Wachowski és el més a prop que ha estat de ser conegut fora d'Alemanya.

L'ambient:

Un pis desendreçat, amb roba i joguines per tot arreu, a la ciutat de Berlín. La sèrie alterna aquesta situació de caos, produït pel descontrol posterior a la mort de la seva parella, amb flashbacks on podem veure com era aquest escenari abans de la mort, de manera que es fa evident que viu en un ambient producte del dol.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari