La fina línia blava

Títol original: Tunna blå linjen (La delgada línea azul)

Any: 2021

País: Suècia

Temporades: 1 (10 episodis)

Plataforma:

Català: Subtítols

 La delgada línea azul (2021) on IMDb

De què va:

El dia a dia d’uns agents de policia que patrullen per les zones més marginals de la ciutat de Malmö, a Suècia. El primer episodi introdueix una agent nova que serveix a la història per introduir l’espectador en la dinàmica de la feina i per provocar un xoc constant entre l’idealisme d’aquest personatge i la crua realitat.

L'actriu:

Gizem Erdogan, interpreta a una de les agents, la Leah, un dels personatges que més expressa la seva impotència amb la feina, sentint que no pot fer tot el que hauria de fer. Segurament us sonarà de sèries com Kalifat o Love & Anarchy.

Els temes:

En cada episodi es tracten diversos casos que sovint serveixen per fer un retrat dels problemes profunds de la societat sueca. Aquest retrat social es treballa també a través de les vides personals de cadascun dels agents de policia.

L'ambient:

Els agents recorren les zones més marginals de la ciutat, de manera que la sèrie combina un enfocament cru de la feina policial, amb escenes de molta tensió, amb la quotidianitat laboral dels agents.

La clau:

És una barreja similar a la del clàssic Canción triste de Hill Street o, més recentment, la sèrie Southland. La sèrie es basa en la combinació policíaca i drama humà. De fet, es podria definir com una versió moderna, i molt més crua, de la clàssica sèrie policíaca d'Steven Bochco.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

03/02 Choque de futuros 1918-1939

Ambientada entre la 1ª i la 2ª Guerra Mundial segueix la vida de diferents personatges, basant-se en el testimoni que van deixar en diaris personals

03/02 Sospechoso

Sobre la investigació de l'assassinat d'una dona, que ha estat apunyalada múltiples vegades. Un psicòleg explica que la víctima era pacient seva

03/02 Un lugar en el cielo

És una història centrada en un nen que és l'únic supervivent d'un accident d'avió on moren més de 200 persones

31/01 Carmen Curlers

Sèrie danesa que explica la història d'un empresari que als anys 60 descobreix un nou invent: l'arrissador de cabells elèctric