La asistenta

Títol original: Maid

Any: 2021

País: Estats Units

Creador: Molly Smith Metzler

Temporades: 10 episodis

Protagonistes:

Gènere:

Plataforma:

 La asistenta (2021) on IMDb

De què va:

L’Alex és una noia que fuig de casa amb la seva filla, escapant d’una relació amb un marit alcohòlic i abusiu, i acaba treballant netejant cases per sobreviure, trobant-se en una situació de pobresa i amb obstacles administratius que no ajuden.

Per què ha estat una sorpresa?

Retrata realitats molt dures però aconsegueix fer-ho sense que la sèrie sigui un patiment extenuant i per tant arribi a més gent.

La clau:

Malgrat tot el que li passa a la protagonista, la sèrie manté l'esperança de que les coses aniran millor i això fa que la minisèrie no s'enfonsi en la tristesa. El personatge, molt ben interpretat per Margaret Qualley (The Leftovers), és més que el que li està passant i no es pot reduir al paper de víctima, de manera que troba forces per continuar i contribueix a que història no sigui tan dura com podria ser.

La creadora:

Molly Smith Metzler, guionista de sèries com Shameless o Orange is the New Black, és la principal responsable de la minisèrie i qui s'ha encarregat d'adaptar un llibre autobiogràfic de Stephanie Land en què es basa La asistenta.

La repercussió:

Segons Netflix, ha superat les xifres de Gambito de dama i en les primeres quatre setmanes ha tingut 67 milions d'espectadors. L'èxit d'aquesta minisèrie ha estat eclipsat per El juego del calamar, però si no, se'n parlaria molt més.

Quan?

Divendres 1 d'octubre

On:

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Montserrat

    Molt bona ,¡¡¡¡¡¡¡¡

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

29/09 Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món

29/09 Blue Lights

Tres joves policies inicien la seva carrera en una comissaria de Belfast, cadascun d'ells amb assignacions diferents

27/09 Encuentros

Durant 50 anys, els albiraments d'ovnis han crescut exponencialment, fins al punt que ja s'ha tornat un debat molt viu entre els governs