El cuento de la criada

Títol original: The Handmaid's Tale

Any: 2017

País: Estats Units

Creador: Bruce Miller

Temporades: 5

Plataforma:

 El cuento de la criada (2017) on IMDb

De què va:

En un món amb greus problemes de fertilitat, el govern totalitari de Gilead surt vencedor d’una guerra civil i imposa una societat fortament jerarquitzada on les dones fèrtils són forçades a tenir relacions sexuals amb els homes de les classes més altes perquè així les famílies privilegiades puguin tenir fills.

L'actriu:

Elisabeth Moss interpreta a la June, una dona fèrtil que viu l'horror de ser violada un cop rere l'altre per un home molt poderós de Gilead. Segurament aquest sigui el paper més important de la seva carrera, tot i que ja l'havíem vist abans a sèries com Mad Men, Top of the Lake i The West Wing. La seva última sèrie és Shining Girls.

Es basa en:

La sèrie es basa en la novel·la homònima de Margaret Atwood, que es va publicar l'any 1985. L'escriptora va mantenir com a principi bàsic de la novel·la que tot el que els passés a les seves protagonistes ho haguessin patit les dones, en el present o en el passat. La novel·la ja havia estat adaptada prèviament i als anys 90 se'n va fer una pel·lícula. Però ha estat amb la sèrie que ha arribat a un públic massiu.

El conflicte:

La sèrie combina el conflicte extern del personatge, que es basa en el fet de voler escapar de Gilead i fer-ho amb la seva filla, i el conflicte intern, en què ha de trobar maneres de sobreviure a tot el que li està passant i reeixir. A mesura que la sèrie avança, el conflicte intern esdevé més complex i pren el protagonisme.

Temporades:

La sèrie tindrà una durada de 6 temporades. Precisament, l'extensió és el seu punt feble, ja que hi ha hagut moments en què s'ha fet evident que la sèrie s'allargava artificialment i que es podia acabar abans. Al capdavall, es basa en una novel·la. Els guionistes encapçalats per Bruce Miller l'han estirat.

La continuació:

L'èxit comercial de The Handmaid's Tale ha portat Margaret Atwood a escriure una nova novel·la basada en el mateix món, The Testaments, que també es convertirà en una sèrie, sent la successora de The Handmaid's Tale quan acabi.

Us agradarà si:

Us agraden les distopies que reflecteixen problemes de la societat actual. Particularment a la primera temporada, la sèrie s'ocupa d'establir el lligam entre el món de Gilead i el món actual, advertint-nos de que no estem tan lluny del malson.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

05/10 Prisa por vivir

Mia té 17 anys i tot just acaba de sortir de l'hospital després d'una llarga estada per refer-se d'una anorèxia. Però el retorn al dia a dia no serà fàcil

29/09 Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món

Blue Lights

Tres joves policies inicien la seva carrera en una comissaria de Belfast, cadascun d'ells amb assignacions diferents