Condena

Títol original: Time

Any: 2021

País: Regne Unit

Creador: Jimmy McGovern

Temporades: Minisèrie de 3 episodis

Protagonistes: ,

Plataforma:

Català: Subtítols

 Condena (2021) on IMDb

De què va:

Un home entra a la presó, arrossegant un sentiment de culpabilitat molt gran pel que ha fet. Allà haurà d’intentar sobreviure a unes dinàmiques que el portaran al límit. En paral·lel, un funcionari de la presó que intentar fer bé la seva feina també es trobarà en una situació limit. Tots dos són posats a prova pel sistema.

Els actors:

Sean Bean (conegut en el món de les sèries per haver estat Ned Stark a la popular Game of Thrones) interpreta al presoner. Mentre que Stephen Graham (The Virtues, entre moltes altres) interpreta al funcionari de la presó. Tots dos són actors excepcionals i en aquesta minisèrie ofereixen dues grans interpretacions.

El creador:

Jimmy McGovern, un veterà guionista britànic conegut per drames que tenen en comú la denúncia social i el retrat de la societat britànica. Una de les seves últimes sèries és Accused, on ja van coincidir Sean Bean i Stephn Graham.

L'ambient:

És una sèrie crua que mostra el dia a dia de la presó mostrant la violència d'una forma directa i pot recordar en aquest sentit a la nord-americana Oz.

La intenció:

Retratar el sistema penal britànic, identificant els problemes endèmics que arrossega i reflexionant sobre la validesa del sistema al mateix temps que es creen trames carregades de tensió que tenen l'espectador pendent del que passarà.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari