Atrapados

Títol original: Ófærð (Trapped)

Any: 2015

País: Islàndia

Creador: Baltasar Kormákur

Temporades: 3 temporades

Plataforma:

 Atrapados (2015) on IMDb

De què va:

Uns pescadors troben un cadàver mutilat en un petit poble situat en un zona remota d’Islàndia. La troballa ha coincidit amb l’arribada d’un ferri ple de passatgers i de seguida són tots considerats sospitosos potencials. El cap de la policia local haurà d’esbrinar què ha passat mentre una tempesta amenaça amb deixar el poble aïllat.

El protagonista:

Ólafur Darri Ólafsson interpreta al cap de la policia. És un dels actors islandesos més coneguts fora del seu país, sobretot pel seu treball en sèries i pel·lícules nord-americanes (per exemple a True Detective). Recentment ha estrenat la sèrie The Minister, on interpreta un polític que fa una promesa molt difícil de complir.

Interessant:

Les condicions meteorològiques tenen un paper clau en la sèrie. En primer lloc, perquè condicionen la investigació del detectiu protagonista i suposen una amenaça latent que pot dificultar molt la seva feina. I en segon lloc perquè serveixen per establir una ambientació única, molt a l'estil de les sèries criminals nòrdiques, però amb els paisatges gelats d'Islàndia, que tenen una bellesa freda incomparable.

Qui l'escriu:

Baltasar Kormákur és el creador, director i guionista principal de la sèrie. Conegut sobretot per la pel·lícula The Deep, una pel·lícula sobre la història real d'un mariner que va sobreviure a un naufragi nedant durant hores a les aigües fredes de l'Àrtic i que a la film també interpretava Ólafur Darri Ólafsson. Actualment està treballant en una sèrie de ciència-ficció per Netflix que es dirà Katla.

El poble:

Siglufjödur (Islàndia) és el nom d'aquest poble de pescadors situat en un fjord de la costa nord-est islandesa. La sèrie es va rodar gairebé sencera allà i va ser, en el seu moment, la més cara mai feta a Islàndia, amb un pressupost de 6,5 milions d'euros.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari