Atrapados

Títol original: Ófærð (Trapped)

Any: 2015

País: Islàndia

Creador: Baltasar Kormákur

Temporades: 3 temporades

Plataforma:

 Atrapados (2015) on IMDb

De què va:

Uns pescadors troben un cadàver mutilat en un petit poble situat en un zona remota d’Islàndia. La troballa ha coincidit amb l’arribada d’un ferri ple de passatgers i de seguida són tots considerats sospitosos potencials. El cap de la policia local haurà d’esbrinar què ha passat mentre una tempesta amenaça amb deixar el poble aïllat.

El protagonista:

Ólafur Darri Ólafsson interpreta al cap de la policia. És un dels actors islandesos més coneguts fora del seu país, sobretot pel seu treball en sèries i pel·lícules nord-americanes (per exemple a True Detective). Recentment ha estrenat la sèrie The Minister, on interpreta un polític que fa una promesa molt difícil de complir.

Interessant:

Les condicions meteorològiques tenen un paper clau en la sèrie. En primer lloc, perquè condicionen la investigació del detectiu protagonista i suposen una amenaça latent que pot dificultar molt la seva feina. I en segon lloc perquè serveixen per establir una ambientació única, molt a l'estil de les sèries criminals nòrdiques, però amb els paisatges gelats d'Islàndia, que tenen una bellesa freda incomparable.

Qui l'escriu:

Baltasar Kormákur és el creador, director i guionista principal de la sèrie. Conegut sobretot per la pel·lícula The Deep, una pel·lícula sobre la història real d'un mariner que va sobreviure a un naufragi nedant durant hores a les aigües fredes de l'Àrtic i que a la film també interpretava Ólafur Darri Ólafsson. Actualment està treballant en una sèrie de ciència-ficció per Netflix que es dirà Katla.

El poble:

Siglufjödur (Islàndia) és el nom d'aquest poble de pescadors situat en un fjord de la costa nord-est islandesa. La sèrie es va rodar gairebé sencera allà i va ser, en el seu moment, la més cara mai feta a Islàndia, amb un pressupost de 6,5 milions d'euros.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

17/03 Enjambre

Una noia obsessionada amb una cantant fictícia d'èxit mundial (i que pot recordar a Beyoncé) decideix formar part del seu grup de fans

17/03 Un futuro desafiante

És una sèrie ambientada en un futur on el canvi climàtic ha canviat el món on vivim. En cada episodi hi ha un salt en el temps on els efectes augmenten

15/03 Accused

Remake nord-americà de la sèrie britànica que en cada episodi presenta un personatge que és a punt d'anar a judici

Todos quieren a Daisy Jones

Sèrie que explica la història d'un grup de rock fictici als anys 70. Des de la seva formació fins a l'èxit, sent una de les bandes més famoses del món