A la caça de l'assassí

Títol original: Jakten på en mördare (The Hunt for a Killer)

Any: 2020

País: Suècia

Creador: Tobias Barkman

Temporades: Miniserie de 6 episodis

Plataforma:

Català: Subtítols

 La caza de un asesino (2020) on IMDb

De què va:

Una nena de 10 anys va quedar amb unes amigues a prop de casa una tarda i va desaparèixer. Sis dies més tard la van trobar morta al bosc proper al poble on viu. La nena es deia Helén Nilsson i el crim va quedar sense resoldre durant anys malgrat l’atenció que va envoltar el cas. De fet, ja es donava per fet que no es podria trobar a l’assassí, però la tecnologia va permetre resoldre el cas gairebé dues dècades després.

Lloc on succeeix:

Hörby, Suècia

Interessant:

La forma de treballar la història aposta per intentar evitar estructures pròpies de la ficció i seguir de forma rigorosa la investigació que va seguir la policia, cosa que implica que la trama s'endinsa en moltes pistes que no acaben conduint a res. Això no només juga a favor de la veracitat documental, sinó que també permet fer que l'espectador se senti tant frustrat com els investigadors. Aquesta aposta pel realisme està complementada per un estil de filmació que busca una mirada testimonial del que està passant, cosa que dona a la sèrie una cruesa que és poc habitual.

Els actors:

Els més devoradores de sèries criminals escandinaves potser reconeixereu a Magnus Schmitz, que interpreta a l'assassí que va aparèixer a la sèrie Bron/Broen.

Basada en:

El llibre sobre el cas que va escriure el periodista Tobias Barkman, així com documentació i entrevistes a persones involucrades, incloent l'assassí.

Mira-la si:

Si busques realisme i vols sentir-te tant exhaust com els detectius seguint el cas episodi a episodi d'una manera similar a la sèrie danesa Forbrydelsen.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari