Cinc pel·lícules de culte que es troben a les plataformes

Hi ha films que potser no van tenir la repercussió que es mereixien però s’han acabat reivindicat molt amb el temps. Us proposem cinc grans exemples

EL ÚLTIMO LATE NIGHT (Filmin)

De què va: Als anys 70, el presentador televisiu Jack Delroy es proposa enregistrar el programa que ha de salvar a la seva carrera. Està dedicat a fenòmens inexplicables i paranormals, fent desfilar pel plató diferents persones per tal que expliquin les seves experiències. Però les coses no surten com s'esperava.

Valoració: Una de les grans pel·lícules d'aquest any i un d'aquells títols que, quan acabes de veure'l, penses que serà de culte instantani. Conjuga diferents estils (i fins i tot gèneres) per elaborar un conte fantàstic tan enginyós com pertorbador. Els cinc minuts finals són per emmarcar.

LA CABAÑA EN EL BOSQUE (Netflix i Filmin)

De què va: Un grup d'amics es disposa a fer allò que les pel·lícules de terror sempre surt malament; passar uns dies en una cabana al mig d'un bosc. Aviat descobreixen que no estan sols. I no només això, ja que són al centre d'una conspiració ancestral que canviarà la percepció de les seves vides.

Valoració: Una veritable joia que no només dona la volta magistralment als clixés del fantàstic i el terror, sinó que aposta per un exercici de metallenguatge que deixa amb la boca oberta. Ho té tot, aconsegueix inquietar-te, és divertidíssima i està plena de sorpreses. I té el seu extraordinari pla final, que fa aplaudir.

EL RAPTO DE BUNNY LAKE (Filmin)

De què va: Anne Lake s'acaba d'instal·lar a Londres i acompanya la seva filla Bunny a l'escola. Quan torna a recollir-la, la nena ha desaparegut. Però és a més ningú sembla recordar-la bé, fins al punt que la policia sospita que Ann s'ha inventat la nena. Però la realitat és molt més terrorífica.

Valoració: Tot i comptar amb un director del prestigi d'Otto Preminger i ser reivindicada per uns fans molts vehements, aquest memorable thriller encara no té la fama que es mereix. Un descens als inferns estremidor, addictiu i molt avançat al seu temps que posa els pèls de punta unes quantes vegades.

PALM SPRINGS (Amazon Prime i Filmin)

De què va: Sarah va a la boda de la seva germana a Palm Springs amb poques ganes de relacionar-se amb ningú. Quan es lleva al matí, resulta que està repetint el mateix dia. L'endemà, resulta que també. Tot canvia quan descobreix que Nyles, un altre convidat a la boda, també està atrapat en el bucle.

Valoració: Que les semblances amb "Atrapat en el temps" no us despistin: aquesta sàtira de les comèdies romàntiques (i de les relacions humanes en general) va per altres camins i a estones fins i tot és més cruel. Compta amb una magnífica parella protagonista, Cristin Milioti i Andy Samberg.

MANDY (Filmin i Movistar+)

De què va: Red és un llenyataire que viu una vida de somni amb la seva dona Mandy fins que el líder d'una secta s'obsessiona amb ella i la segresta per esclavitzar-la. Donat per mort, Red ressorgeix de les seves cendres, agafa totes les armes que troba i inicia una sagnant venjança que el porta al límit de la bogeria.

Valoració: Nicolas Cage ha participat en uns quants films de culte i aquest és un dels millors. Un revenja operística i delirant, a mig camí entre el "folk horror" i la saga "John Wick", que brilla pel seu atreviment visual i la seva radical originalitat. Cage, a la seva salsa, hi fa un dels seus millors papers.

ETIQUETES:

Deixa un comentari