PLATAFORMES

3Cat recupera «Bola de Drac» en català i emetrà «Bola de Drac Z» i «Bola de Drac Súper»

La plataforma de TV3 anuncia que les sèries doblades en català estaran disponibles en breu. També es tornaran a emetre a SX3.

Immensa notícia per als amants de l'anime en català i els apassionats de "Bola de Drac". 3Cat i el SX3 reemetran la sèrie original d'Akira Toriyama, a més de "Bola de Drac Z" en la seva versió en llengua catalana. Era una de les proclames més demanades pels amants de l'animació japonesa doblada en català, que es va convertir en una gran senya d'identitat de la televisió pública del país. Aquests doblatges van marcar generacions senceres de joves i adolescents a Catalunya.

A més, es podran veure a la plataforma 3Cat. No és aquesta l'única gran novetat. La CCMA també incorporarà en aquest retorn i emissió "Bola de Drac Súper", la nova entrega dels guerrers que encapçala Goku i que es va estrenar el 2015. Serà la primera vegada que es podrà veure en català. Ara per ara, el 3Cat avisa que és un preacord fet amb Toei Animation i que inclourà un total de 575 capítols.

També se cedeixen de manera gratuïta els doblatges en català de les sèries de "Bola de Drac" per poder-los distribuir a altres plataformes de manera internacional. Això podria suposar que veuríem en llengua catalana la sèrie a serveis com Crunchyroll o en el cas que s'incorporés a altres de talla mundial com Netflix o Amazon Prime Video.

Els 40 anys de Bola de Drac

La reemissió d'aquesta trilogia coincideix amb el 40è aniversari de l'estrena de la sèrie, més de trenta anys després de l'emissió del primer capítol en català a TV3. "Bola de Drac" va arribar a Catalunya als anys 90 i va aconseguir un gran èxit d'audiència a TV3.

Amb aquesta adquisició, 3Cat assegura que "reforça l'aposta per a una oferta audiovisual àmplia, de qualitat i en català, per mitjà del SX3, la plataforma d'entreteniment i formació de referència adreçada a públic infantil i familiar".  

ETIQUETES:

Deixa un comentari