EUROVISIÓ

Suïssa guanya el festival d'Eurovisió més polèmic entre proclames polítiques i aplaudiments enllaunats

La representant d'Israel i l'organització del certamen són escridassats pel públic, amb càntics a favor de Palestina

Nemo, el guanyador del 68è Festival d'Eurovisió
Nemo, el guanyador del 68è Festival d'Eurovisió

Suïssa ha guanyat la 68a edició del Festival d'Eurovisió gràcies a Nemo i la cançó The Code, que ha obtingut un total de 591 punts. Espanya ha estat l'altra cara de la moneda i Nebulossa i el seu Zorra han quedat en la 22a posició amb 30 punts. Tot, el dia que els aplaudiments enllaunats han impedit sentir des de casa els xiulets i les queixes contra la representació d'Israel i l'organització del certamen.

Pel que fa estrictament a la música, la segona posició ha anat per a Croàcia i la tercera per a Ucraïna. El vot del jurat ho ha guanyat Suïssa i el del televot, Croàcia, amb 337 punts. És la tercera victòria per a Suïssa al certamen, després de l'edició inaugural i el triomf de Céline Dion el 1988. La classificació final ha deixat per darrere França, Israel, Irlanda, Itàlia, Armènia, Suècia i Portugal en el top 10.

A més, la 68a edició del festival ha començat l'emissió després d'un dia atrafegat a Malmö, amb la desqualificació del representant dels Països Baixos, Joost Klein, per una investigació per unes presumptes amenaces a una treballadora de la producció durant la semifinal de dijous. Tanmateix, al llarg de la tarda, diverses delegacions han mostrat la seva queixa amb la israeliana, a qui han acusat d'assetjar els seus artistes dins del centre de premsa. La UER ha separat Israel de la resta de delegacions als camerinos a primera hora de la tarda, i segons el mitjà israelià Ynet, ha retirat l'acreditació a l'estilista del seu representant, Eden Golan, després d'intentar gravar sense el permís a la representant de Grècia, Marina Satti.

ETIQUETES:

Deixa un comentari