Les cinc millors sèries sobre famílies desestructurades

Moltes i molts de nosaltres vam créixer pensant que la família era allò que vèiem a les "sitcoms" però, afortunadament, la televisió actual ha sabut mostrar-la amb realisme

SIX FEET UNDER (HBO Max i Netflix)

De què va: Quan el patriarca dels Fisher mor, els seus fills s'hauran de fer càrrec del negoci familiar, una funerària de Los Angeles. Cadascun d'ells té unes quantes particularitats i una manera molt diferent de relacionar-se amb la vida i la mort. Però és que a més tenen tendència a traure persones igual d'excèntriques.

Valoració: Una de les grans sèries de tots els temps i un meravellós exemple de com combinar comèdia negra i melodrama familiar sense descompensar cap dels dos fronts. És dels estranys casos de sèrie que no té ni un sol capítol fluix, a més de comptar amb un final per emmarcar. I quin final.

LA NIT QUE EN LOGAN ES VA DESPERTAR (Filmin)

De què va: A principis dels 90, els germans Mimi i Julien eren molt amics de Logan fins que un incident els porta a separar els seus camins. A l'actualitat, dècades després que aquest secret hagi enfrontat les seves respectives famílies, els protagonistes hauran de reviure'l en una escalada de tensió d'incert final.

Valoració: Xavier Dolan torna a demostrar en aquesta sèrie perquè és una de les veus més personals i subversives de la ficció europea actual. Es tracta d'una radiografia familiar molt treballada, creïble i ben interpretada que aconsegueix posar-te dels nervis amb les seves atmosferes opressives. Imprescindible.

BETTER THINGS (HBO Max i Disney Plus)

De què va: Sam cria les seves tres filles mentre intenta no perdre pistonada com a actriu. Però a banda que Hollywood és un lloc molt hostil per a les mares madures, Sam es troba que les tres noies no podrien ser més diferents. I, per descomptat, el seu dia a dia és un repte constant del que no sempre surt airosa.

Valoració: La grandíssima Pamela Adlon escriu i protagonitza aquesta esmena a la totalitat a la sèrie familiar tradicional en què té temps de disparar, i amb molta gràcia, contra els vells vicis patriarcals de Hollywood. Atenció als diàlegs, descomunals, i a les aparicions especials de rostres coneguts.

SUCH BRAVE GIRLS (Filmin)

De què va: Les germanes Josie i Billie no podrien ser més diferents: una té molts problemes relacionals i l'altra és tan social com temerària. Viuen amb la seva mare, Deb, que diu obertament que no les hauria d'haver tingut mai i demana a les noies que aparentin ser normals perquè ha trobat un xicot amb una bona casa.

Valoració: Kat Sadler és la creadora i protagonista d'aquesta genialitat que, a més de torpedinar els clixés de les famílies televisives, fa humor (negríssim) de temes tan pantanosos com la salut mental. Es fa curtíssima, cada capítol és una joia i elles són absolutament fantàstiques. Hi haurà segona temporada.

SUCCESSION (HBO Max)

De què va: Quan Logan Roy, patriarca i propietari d'una poderosa corporació mediàtica, apunta a una retirada, els seus fills es postulen directament o indirectament per agafar les regnes de l'imperi. Però Logan no està disposat a que embrutin el seu llegat, encara que sigui a costa de la integritat dels seus fills.

Valoració: La "Dallas" corregida i augmentada del nostre temps no podia faltar en aquesta llista: d'acord que sempre fa ràbia veure rics amb problemes del primer món, però està tan ben escrita, rodada i interpretada que acabes sent còmplice de la seva profunda immoralitat. La darrera temporada és per emmarcar.

ETIQUETES:

Deixa un comentari