Eurovisió

Així ha estat l'escridassada massiva a Israel durant l'actuació a Eurovisió

La vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha criticat la retransmissió de RTVE: "Fan propaganda enmig d'un genocidi"

Eden Golan representant d'Israel | Europa Press

Hi haurà protestes contra Israel o no? Era una de les grans incògnites d'aquesta edició d'Eurovisió i al final n'hi ha hagut, i de manera massiva. L'actuació de la cantant Ede Golan, representant del país israelià ha estat marcada pel posicionament del públic. L'escridassada s'ha sentit per televisió, per bé que Golan no s'hi ha referit en cap moment.

Tot plegat en una edició enrarida primer per la polèmica a deixar actuar a Israel mentre el Tribunal Penal Internacional resol si ha comès un genocidi a causa de la guerra a Gaza, i per la desqualificació del cantant dels Països Baixos, un gest inèdit en la història del concurs.

Les xarxes, on molts usuaris havien fet una crida a fer boicot a Eurovisió, també han respost a l'escridassada. Alguns han demanat al compte oficial de Televisió Espanyola que eliminés la piulada on es feia ressò de l'actuació de Golan.

En aquest sentit, fins i tot la vicepresidenta Yolanda Díaz ha fet una piulada en què criticava la posició de RTVE en donar suport a aquesta edició del concurs. "La nostra televisió pública no pot permetre que un concurs que defensa la pau i la diversitat ets converteixi en un acte de propaganda enmig d'un genocidi". Díaz assegura que estudiarà prendre les mesures necessàries perquè el paper de la televisió estatal no es repeteixi.

ETIQUETES:

Deixa un comentari