ANIVERSARI

Cuní i Melero es retroben a TV3 per celebrar els 20 anys d'"Els matins": "Encara som aquí"

L'espai que es va estrenar el Sant Jordi de l'any 2004 agafant el relleu del mític "Bon dia Catalunya", ha reunit als seus presentadors

Melero i Cuní aquest dimarts a TV3

Els matins de TV3 celebren 20 anys de la seva estrena el 23 d'abril de 2004. L'espai va arrencar amb Josep Cuní i Helena Garcia Melero al capdavant i va agafar el relleu al mític Bon dia Catalunya, que havia estat presentat per Ramon Pellicer, Mari Pau Huguet, Joan Oliver i Jaume Barberà.

A diferència del seu predecessor que s'acabava al voltant de les 10.30h i cedia el pas a les sèries, el nou magazín arrencava a les 8.00 del matí i finalitzava al voltant de les 14h del migdia. Una aposta arriscada que buscava competir amb els matinals de les privades i que ràpidament es va situar líder de la seva franja sense rival.

Amb Cuní al capdavant, el programa va arrasar amb unes audiències estratosfèriques que no s'han tornat a repertir. L'any 2010 el matinal va ser vist per una mitjana de 106.000 espectadors, amb una quota del 29,5% i va tenir un pic màxim de 265.000 espectadors i un bestial 44,5% de quota.

L'estiu del 2011, Cuní va anunciar que deixava l'espai per anar a la cadena privada 8tv on va conduir el ja desaparegut 8aldia. Tot i això, TV3 va decidir mantenir el programa amb Arianda Oltra i Helena Garcia Melero, fins al gener del 2014, quan Lídia Heredia va agafar les regnes de l'espai i Melero se'n va anar a fer les tardes amb el programa Divendres. Durant la temporada 2016-2017, l'espai també va incorporar Carles Costa i Núria Solé com a corpresentadors.

"Encara som aquí"

Coses de la vida, al setembre de 2022, Oltra va tornar a fer-se càrrec d'Els matins, en substitució d'Heredia quan aquesta va ser escollida nova corresponsal de TV3 als EUA. Per celebrar-ho, aquest dimarts 23 d'abril Els matins han comptat amb la presència per videoconferència de Cuní i Heredia, així com Oltra i Melero en directe des de la Plaça de Catalunya. "20 anys després encara som aquí", ha celebrat l'actual presentadora. "Jo aquell dia no havia dormit ni una hora dels nervis que tenia", ha reconegut Melero sobre el dia de l'estrena.

Josep Cuní el dia de l'estrena d'"Els matins"

Per la seva banda, Cuní ha explicat com el projecte d'Els matins va ser una aposta personal del director de l'època Paco Escribano. "El director de TV3 em va trucar el dia de Sant Josep i em va plantejar que jo fes el programa perquè tenia experiència a la ràdio. Em va dir que volia començar el més aviat possible i vam decidir fer-ho el Dia de Sant Jordi", ha explicat el veterà comunicador.

ETIQUETES:

Deixa un comentari