Les cinc sèries imprescindibles d'Apple TV+

No sempre l’encerta, però plataforma ha aconseguit guanyar-se fama de ser la que té un millor criteri seleccionant els seus projectes

SEVERANCE

De què va: Mark treballa en una empresa molt exigent que sotmet els seus treballadors a una intervenció quirúrgica pe tal que no recordin res de la seva vida personal quan són a la feina, per així augmentar la seva productivitat. Però aviat es troba al centre d'un misteri que canviarà la seva percepció de les coses.

Valoració: Una de les grans sèries dels darrers anys, la perfecta conjugació entre distòpia, thriller, humor negre i radiografia laboral. Va pujant d'intensitat fins que et converteix en un addicte total als seus girs i atmosferes. No patiu: el rodatge de la segona temporada ja està finalment en marxa.

PARA TODA LA HUMANIDAD

De què va: Què hauria passat si la carrera espacial no s'hagués interromput mai, i a més la Unió Soviètica hagués arribat a la lluna abans que els nord-americans? A partir d'aquí, cada temporada afronta un escenari polític alternatiu en què els personatges es troben davant decisions tan transcendentals com dramàtiques.

Valoració: Una veritable joia que aconsegueix el que pocs aconsegueixen: que cada temporada tingui identitat pròpia i plantejar futurs tan creïbles com apassionants. També funciona molt bé gràcies als personatges i a uns aires de thriller polític que apel·la als grans clàssics del gènere.

SLOW HORSES

De què va: L'MI5 té el seu propi purgatori, la coneguda com a Slough House, el lloc on van els agents degradats perquè han comès errors molt greus sobre el terreny. Al capdavant hi ha Jackson Lamb, un paio tan dea agradable com perspicaç. L'equip ha d'afrontar missions cada cop més complexes.  

Valoració: La millor sèrie d'espies en emissió és un veritable festival de trames absorbents i humor desarmant que treballa molt bé la descripció dels personatges i els seus conflictes dramàtics. Però el rei de la funció és Gary Oldman, que ha portat Jackson Lamb a l'altar dels grans personatges del gènere.

LOS AMOS DEL AIRE

De què va: Durant la Segona Guerra Mundial els aviadors del grup de bombardeig número 100 arriscaven les seves vides saltant en territori enemic per afrontar missions decisives per a la resolució del conflicte. Alguns no van sobreviure i d'altres van haver de lluitar en situacions especialment complicades.

Valoració: La continuació de "Band of brothers" i "The Pacific" és un monumental relat bèl·lic que, quan entra en matèria, es converteix en una experiència molt immersiva digna dels grans clàssics del gènere. Impossible no caure rendit al seu rigor, els seus personatges i la seva espectacularitat.

PLATONIC

De què va: Sylvia i Will eren molt amics, però la maduresa, i els seus respectius matrimonis, els van portar a perdre el contacte. Quan el reprenen, constaten que moltes coses han canviat, però quan s'ajunten tenen el do de tornar-se una mica bojos i sortir de les respectives zones de confort.

Valoració: S'ha parlat massa poc d'aquesta excel·lent comèdia sobre l'amistat entre homes i dones que desmunta uns quants clixés i té passatges realment hilarants. El millor és la química entre Rose Byrne i Seth Rogen, fins al punt que lamentes que s'acabi. Ja ha estat renovada per a una segona temporada.

ETIQUETES:

Deixa un comentari