COMUNICAT

Els treballadors de TV3 lamenten el salt de Tomàs Molina a la política: "És un cop a la independència periodística"

El Consell professional també carrega contra el trasllat de la seu de Girona a un espai del Govern perquè, apunta, els converteix en un "braç" institucional

Tomàs Molina al seu darrer "TN Vespre" del divendres 29 de març

El Consell Professional d'Informatius de TV3 s'ha expressat molt contundentment sobre el salt a la política d'un dels seus meteoròlegs estrella, Tomàs Molina, que ha anunciat recentment que serà el número 2 d'ERC a les eleccions europees del juny. En un comunicat fet públic a les xarxes socials de l'entitat, han lamentat que és un cop a la "independència periodística" de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

"L'associació d'una cara visible dels informatius malmet la nostra imatge", han defensat. En el text, el Consell reconeix que Molina té dret a entrar en política, però assegura que la decisió ha generat malestar a la redacció precisament perquè pot afectar la credibilitat de la televisió pública. "Contribueix a associar-nos a determinats postulats polítics", sostenen i ho emmarquen en el fet que els principis de la casa estableixen que la creació de continguts ha de ser "independent del poder" i estar guiada per criteris professionals i de servei públic.

Segons el personal d'Informatius, el fet que Molina hagi fet el salt de la televisió a ERC "eclipsa la bona feina que intentem fer cada dia per preservar aquesta distància". Per tot plegat, demanen que el seguiment que se li faci quan arribi la campanya i els comicis sigui el mateix que se li faria a qualsevol altre candidat i exigeixen que se'ls informi sobre les condicions amb què, arribat el cas, podria tornar a la televisió per no malmetre més la imatge de la casa.

Polèmic trasllat a Girona

D'altra banda, el Consell d'Informatius de TV3 també carrega contra un altre cop a la "independència periodística": la "intenció" de traslladar les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio de Girona fins a Santa Caterina, un espai de la Generalitat on hi ha la delegació del Govern a la demarcació, així com múltiples departaments institucionals.

Fins ara, les delegacions s'ubicaven en dos locals "propis i independents". I el trasllat, afirmen, posa en dubte de nou la seva independència. "Només la presència física de la CCMA, que es preveu que sigui visible des del carrer, ens associa directament a un braç del Govern", sentencien. Un trasllat similar ja s'ha materialitzat a la Catalunya Nord. Ara, però, podria passar amb "l'agreujant", sostenen, que la de Girona és una "delegació molt més gran".

ETIQUETES:

Comentaris ( 3 )

  1. CAT EMPRENYAT

    PATÈTIC TOT PLEGAT, NO ESTEM EN UN PAÍS DEMOCRÀTIC, QUE TV3 MOLESTA I LAMENTEN QUE TOMÀS MOLINA ES PRESENTI A UNES ELECCIONS , DEMOSTRA EL POC PROFESSIONALS I DICTATORIALS QUE SON, GENT COM ELL SON ELS QUE TINDRIEN QUE ANAR A LES LLISTES, NO ELS POLÍTICS QUE TENIM QUE VIUEN DE LA POLÍTICA I NO TENEN INTENCIÓ D'ARREGLAR RES, NOMÉS ELS SEUS INTERESOS, I A SOBRE EL CRITIQUEU QUE ÉS UN COP A LA INDEPENDÈNCIA PERIODÍSTICA QUINA BARRA.

  2. Gatvell

    Crec que el Consell Professional de TV3 pixa fora de test. La decisió de Tomàs Molina és perfectament legal, legitima i fins i tot lloable. I és una decisió individual i no de l'empresa. Ell té tot el dret de ser candidat i és un fet que demostra una vocació de servei pública encomiable. El fet de treballar a TV3 no limita els seus drets polítics inalienables. Ningú, ni l'empresa ni els seus companys poden fer-li cap reserva ni retret. A més, Molina no és periodista, és meteoròleg, com pot influir la seva opció política en la seva feina? No ténen res a veure una cosa amb l'altre.

  3. Anselm

    Però de quina independència periodística parlen? TV3 sembla el servei oficial de propaganda de la OTAN i de Zelenski, mentida rere mentida, cada vegada es degraden més.

Deixa un comentari