ACTOR

Colpidor relat de Ton Vieira, protagonista de la sèrie "L'Acadèmia" de TV3: "He patit el racisme"

El jove actor conegut pel seu paper a la sèrie "HIT", interpreta en Jairo, un noi d'origen colombià acabat d'arribar a Barcelona

Ton Vieira a "L'Acadèmia"

TV3 i la plataforma 3Cat han estrenat L'Acadèmia, una nova sèrie en coproducció amb Sony Pictures i Brutal Media (El foraster, Les de l'hoquei). Amb un pressupost de 6 milions d'euros, la ficció de cinc episodis se centrarà en un grup de joves jugadors de futbol que s'entrenen a l'Apolo FC, un dels millors clubs de futbol del món.

El seu dia a dia, la competitivitat, la superació personal, l'abús de poder, l'homofòbia o el masclisme en l'esport, centraran les trames de la sèrie. El seu protagonista serà en Jairo, un noi d'origen colombià acabat d'arribar a Barcelona, interpretat per l'actor Ton Vieira (HIT). La sèrie també posarà en valor la integració del jove futbolista que aprendrà català a mesura que avanci la trama.

Al seu costat, l'actor Marc Martínez (Nit i dia), interpreta en Willy, l'entrenador de l'equip el fitxa, Marc Soler (UPA Next) és l'Adrià, un dels altres jugadors amb qui manté una forta rivalitat i qui sap si alguna cosa més; i Rita González que és la Lara, jugadora de l'equip femení.

Marc Soler i Ton Vieira a "L'Acadèmia"

Qui és Ton Vieira?

Nascut a Barcelona l'any 2002 on ha passat la major part de la seva vida encara que també ha viscut al Brasil, el país del seu pare. Descobreix el teatre gràcies a la seva mare que, com a actriu amateur i espectadora, li porta des de petit a veure tot tipus d'espectacles.

Amb 11 anys coneix a Josep Maria Mestres, director de teatre català que li donaria el seu primer paper professional com a actor en l'obra "Llibertat"de Santiago Rusiñol, estrenada en el Teatre Nacional de Catalunya. L'experiència li descobreix una vocació, que aparta durant uns anys per centrar-se en el futbol, una de les seves aficions i l'activitat que durant l'adolescència li ocupa pràcticament tot el temps i tots els somnis.

Amb 17 anys, la idea de ser futbolista desapareix, comença a treballar com a model i decideix que vol tornar a viure l'experiència de pujar-se a un escenari com a actor.

"He viscut episodis de racisme"

Una carrera però, que no ha estat exempta de dificultats, com ha relatat el propi actor en una entrevista recent a TV3 on ha revelat que ha viscut episodis de racisme. "La policia m'aturava cada setmana sense sentit i sempre tenia problemes per entrar a les discoteques. Jo anava en grup i només ens passava als dos negres del grup. Érem els úncis que no ens deixaven entrar. Ens dèien que no anàvem ben vestits o que simplement no entràvem", ha assegurat el jove actor.

"Em passava una hora davant del mirall per veure quina roba em posava, mentre els meus amics es vestien en cinc minuts", ha explicat. Per sort, reconeix que ara ha ja no ho pateix tant directament, tot i que assegura que casos com el seu "segueixen passant".

ETIQUETES:

Deixa un comentari