Cinc sèries d'Amazon Prime per passar por

El terror viu un gran moment, però sempre queden joies per descobrir. Aquí us en proposem cinc que us posaran la pell de gallina

THEM

De què va: Tot fugint d'un passat traumàtic, una parella afroamericana se'n va a viure a una luxosa urbanització de Los Angeles. Però a més de fer front als recels d'uns veïns amb molts secrets, descobreixen que una entitat sobrenatural s'ha apoderat de casa seva i els farà la vida impossible.

Valoració: És cert, com es va dir en el seu dia, que beu massa de les pel·lícules de Jordan Peele, però igualment és un estremidor conte de fantasmes i compta amb una de les escenes més esgarrifoses que s'han vist en una sèrie. Ara s'estrena la segona temporada, "Them: El miedo", que explica una altra història amb uns personatges diferents.

EL EXORCISTA

De què va: En una família amb molts problemes, tots els seus membres comencen a patir uns estranys episodis que semblen obra del diable. Dos capellans entraran en escena per posar-hi remei, però aviat s'adonen que les forces del mal són més poderoses del que mai s'haurien imaginat.

Valoració: La versió televisiva de la mítica pel·lícula de William Friedkin només va durar dues temporades i va passar molt desapercebuda, però és força superior a les seqüeles oficials de la saga. És un relat atmosfèric i molt tens que treu molta punta als seus conflictes dramàtics i té passatges realment memorables.

DARKNET

De què va: Un grup de desconeguts es troben misteriosament connectats gràcies a la tecnologia, però sobretot a uns fenòmens sobrenaturals que els porten a viure un autèntic infern. Cada episodi està format per històries independents que furguen en el que hi ha pertorbador en la nostra quotidianitat.  

Valoració: Una antologia canadenca que recupera l'esperit de "Creepshow" per furgar en els horrors de viure entre avenços tecnològics que s'acaben cruspint la nostra privacitat i, també, la nostra salut mental. Les sis entregues funcionen a un bon nivell i entre els directors hi ha Vincenzo Natali, autor de "Cube".

THE TERROR

De què va: Una antologia formada per dues temporades. A la primera, situada el 1847, una expedició a l'Àrtic topa amb un misteriós depredador que va matant els membres de la tripulació. A la segona, ambientada durant la Segona Guerra Mundial, un home afronta l'evidència que la seva comunitat és atacada per una entitat sobrenatural.

Valoració: Ambdues entregues estan rodades amb rigor, sentir visual i un bon repartiment, però és la primera la que realment despunta: una posada al dia de "Depredador" (i d'altres coses) que atrapa pels seus esclats de violència i l'excel·lent descripció de tots els personatges.

THE DEVIL'S HOUR

De què va: Lucy té una vida molt desendreçada i, a sobre, cada nit es desperta exactament a les 3.33 hores sense entendre el perquè. A més, té visions de coses que no semblen haver passat. Tot plegat està connectat amb un misteriós individu i una successió d'assassinats.

Valoració: Una curiosíssima sèrie que navega entre gèneres (sobretot el thriller i el drama) però és quan es posa terrorífica que ofereix la seva millor cara. Ho aconsegueix gràcies als seus (eficients) girs narratius i a la presència d'uns esplèndids Jessica Raine i Peter Capaldi.

ETIQUETES:

Deixa un comentari