UN EXEMPLE

Un andalús es converteix en viral a TikTok per la seva defensa del català: "Si vols, pots"

El jove resident en un petit poble de Huelva desmunta els tòpics de l'anticatalanisme: "El català és la llengua amenaçada a Catalunya"

Alejandro López en un dels seus vídeos a TikTok

Alejandro López, nascut i resident a Zalamea la Real, un petit poble de Huelva (Andalusia), s'ha convertit en viral a les xarxes socials arran d'un vídeo al seu compte @aleonfocus de TikTok on explica com ha après el català. Va ser durant la pandèmia quan va conèixer a una noia catalana que vivia al seu poble, i ell es va decidir per per aprendre l'idioma.

"Amb ella parlo en castellà, però sempre he tingut curiositat de parlar català", ha explicat en declaracions a RAC1. El jove assegura que també va aprendre la llengua catalana a través de l'aplicació d'idiomes Duolingo i veient programes de TV3 com el El foraster, el Polònia, així com RAC1 i Catalunya Ràdio.

Tot i això, reconeix que no ha estat una tasca gens fàcil. "El català és difícil, sobretot pels verbs, la gramàtica i els pronoms febles, però he descobert que és molt bonic. I aquesta és la demostració que si vols pots parlar una altra llengua i descobrir una cultura i això és molt bo", assegura en un dels seus vídeos.

"El català està amenaçat"

López, explica que tot va sorgir durant una visita al petit poble de Rupit, a la comarca d'Osona, quan va decidir fer un vídeo per trencar els tòpics de l'anticatalanisme. "El català és la llengua amenaçada a Catalunya. Els joves parlen castellà. Hi ha gent que porta 40 anys vivint a Catalunya i encara no parla català", sentencia el noi.

Preguntat per com creu que és al cultura catalana, López assegura que "el sentit de l'humor dels catalans és molt peculiar". "És sarcàstic, irònic, és molt diferent de la cutlura andalusa", afegeix.

@aleonfocus

Respuesta a @guzmanido en #Catalunya te obligan a aprender #catala por la fuerza y ya tal???? #catalanes

♬ That Couch Potato Again – Prod. By Rose

ETIQUETES:

Deixa un comentari