POLÈMICA

Dimiteix en bloc el Consell de RTVE que va criticar l'actuació d'Inés Hernand als Goya

Els tres membres renuncien als seus càrrecs per la pèrdua de confiança d'"alguns companys de RTVE Play que no se senten representats"

Inés Hernand a la catifa vermella dels Goya 2024

El Consell d'Informatius de Mitjans Interactius de RTVE ha dimitit en bloc aquest dijous després de perdre la confiança de la redacció arran del comunicat que van fer criticant el comportament d'Inés Hernand a la catifa vermella dels Goya quan va mostrar el seu afecte desmesurat amb el president el govern espanyol, Pedro Sánchez.

Un fet que va generar discrepàncies no només amb una part de l'audiència, sinó també en el si del mateix Consell d'Informatius de RTVE, que va emetre un dur comunicat. "Ens sembla que el to adulador cap a un president del govern, sigui del signe que sigui, no té cabuda en la radiotelevisió pública, que és la de tots", van sentenciar.

Després d'aquest comunicat, Hernand no va dubtar en respondre: "Em dedico a l'entreteniment i sincerament, me n'alegro d'estar complint la meva funció". Fins i tot el propi Pedro Sánchez no va dubtar en mostrar-li el seu suport a través de les xarxes socials: "Inés Hernand, la icona ets tu".

Divorci intern

Segons ha informat el propi Consell a través d'un comunicat, un dels seus membres, Santiago Riesco, ja havia presentat la seva dimissió dies enrere, i ara ho han fet els altres dos membres, el president Óscar López Canencia i Alejandro Vega. El fins ara president de l'òrgan, ha compartit a través d'X (antiga Twitter) la seva carta de renúncia "irrevocable".

Al text, destaca les discrepàncies que han sorgit entre els membres del Consell, parlant de "divorci intern", així com el fet que els professionals de RTVE Play "no se senten representats" per les actuacions recents del Consell. "L'últim desacord amb la redacció de RTVE Play pel comunicat sobre la catifa vermella dels Premis Goya m'ha reafirmat en una decisió que no és sobtada, sinó que s'ha anat forjant amb el pas del temps", ha assegurat abans d'assenyalar que uns dies abans del comunicat, "alguns redactors van expressar la seva desconfiança cap al Consell".

ETIQUETES:

Deixa un comentari