REALITAT

Colpidor episodi d'"Històries de la primària" a TV3 sobre la salut mental i les addicions

L'espai posarà de manifest com l'excés de medicació està passant factura entre els joves i mostrarà un cas d'una exaddicte al Fentanil

"Històries de la primària" (TV3)

El tercer epsiodi d'Històries de la primària, el programa que retrata el dia a dia de diversos CAPs d'arreu de Catalunya, va mostrar com els professionals sanitaris s'estan trobant un seriós problema de salut mental entre la població jove i adolescent. Són joves amb poca tolerància al malestar que sovint acaben molt medicats.

A l'espai que acumula una audiència mitjana de 201.000 espectadors i un 11,8%, es va poder veure pacients de totes les edats parlant sense embuts dels seus problemes mentals. Dificultat per respirar, pressió al pit, insomni, ganes de plorar, ira, el cervell que no para de pensar, pensaments que no els deixen viure, consum de tòxics…, són símptomes que se senten cada vegada més a les consultes dels CAPs, sobretot després de la pandèmia.

Addictes a la medicació

L'excés de medicació en el tractament del malestar emocional dels joves i l'ús i l'abús que fan de les xarxes socials és un còctel que molts metges avisen que, tard o d'hora, els passarà factura.

I el que ja comença a arribar a les consultes dels CAPs són pacients als quals, per tractar determinades patologies cròniques, els han prescrit fàrmacs molt potents i han acabat pitjor del que estaven. És el cas de l'Olga, a qui van receptar fentanil per combatre la fibromiàlgia i ara, a més d'una malaltia, arrossega una addicció que, segons ella, l'ha convertit en un zombi.

La confiança que molts usuaris dipositen en els seus metges de família i el fet que molta gent no es pot pagar un psicòleg o un psiquiatre de la sanitat privada ha omplert els CAPs de consultes relacionades amb la salut mental.

ETIQUETES:

Deixa un comentari