PLATAFORMES

Canvis a Amazon Prime Video: noves tarifes i publicitat

La plataforma presenta nous preus a partir de l'abril en un canvi de paradigma per assumir anuncis en els seus continguts.

Prime Video se suma així a la tendència d'altres plataformes com Netflix o HBO Max | Carlos Baglietto

Canvis a Amazon Prime Video, de manera substancial. La plataforma se suma al corrent que van liderar Netflix i HBO Max instal·lant publicitat al seu servei. Amazon ha enviat aquesta setmana un email als seus usuaris a l'estat espanyol informant de les modificacions de la seva tarifa.

  • A partir de quan serà? El 9 d'abril
  • Quin preu tindrà? No hi haurà modificacions de preu si acceptes la publicitat.
  • I si no vull tenir anuncis? Costarà 1,99 € més de la tarifa habitual.
  • Quin serà el preu final sense anuncis? Al mes: 6,98 € i anual 83,76 €. Fins ara eren 4,99 € i 49,90 € a l'any.

És un canvi previst, però que implicarà un cost per mantenir la plataforma sense anuncis. A diversos països com els EUA, el Regne Unit, Alemanya i Canadà ja es va implementar aquest gener del 2024. Els canvis a Amazon Prime Video suposen la confirmació de la tendència de la implementació de més publicitat a les plataformes per, en paraules seves, "seguir invertint en contingut atractiu".

Els usuaris nord-americans, britànics, alemanys i canadencs han conegut la notícia ja a través dels correus electrònics que tenen vinculats al seu compte. Amazon ha enviat un text on informa d'aquest augment de quota i els recorda que "això els permetrà seguir invertint en continguts atractius i seguir augmentant aquesta inversió durant un llarg període de temps". 

Es pot eliminar la publicitat?

Prime Video se suma així a la tendència d'altres plataformes com Netflix o HBO Max, que augmentaran les seves quotes per poder suprimir els anuncis. En canvi, oferiran preus més assequibles a persones que no volen pagar tant -preus que són menors als actuals-, però que tindran publicitat en els seus continguts.

Amazon, almenys als quatre mercats citats anteriorment que es veuran afectats a partir de febrer, donava l'opció d'eliminar els anuncis pagant 2,99 dòlars més. A l'estat espanyol aquest preu serà menor. L'efecte és substancial als EUA, per exemple, on la quota mensual és de 14,99 dòlars i l'anual és de 139 dòlars. Un preu molt més elevat que el que paguen els usuaris catalans: 4,99 euros mensuals i 49,90 anuals.

ETIQUETES:

Deixa un comentari