JUBILACIÓ

Bronca a Telecinco per l'adéu de Pedro Piqueras després de 17 anys als seus informatius

El veterà presentador deixarà pas a l'ex de TVE, Carlos Franganillo i la cadena ja treballa en la construcció d'un nou plató

Pedro Piqueras abandona "Informativos Telecinco"

El comiat de Pedro Piqueras de Telecinco ja és aquí. Aquest dijous 21 de desembre el veterà presentador de 68 anys ha conduït el seu darrer Informativos Telecinco després de més de 17 anys i d'una llarga carrera professional de 35 anys. A partir del 2024, l'informatiu passarà a mans de Carlos Franganillo, fins ara conductor del Telediario 2 de TVE.

Segons ha avançat Mediaset, aquest canvi anirà acompanyat d'un nou plató després 17 anys amb el mateix decorat i també d'un canvi de cares en les diferents edicions. El nou estudi que actualment està en construcció i no es posarà en marxa previsiblement fins al febrer, comptarà amb la tecnologia més puntera, així com una nova escenografia i il·luminació amb les quals intentaran reflotar les seves baixes audiències.

La nova etapa estarà encapçalada per Francisco Moreno, procedent de la televisió autonòmica canària i actual director de l'àrea d'Informatius de Mediaset, i Carlos Franganillo, que també conduirà l'informatiu de les 21h de dilluns a divendres. Isabel Jiménez i Ángeles Blanco lideraran l'edició de les 15h i David Cantero, José Ribagorda i Leticia Iglesias s'encarregaran dels caps de setmana. D'aquesta manera, Blanco saltarà dels caps de setmana al migdia; i Cantero farà el canvi invers. Els únics que es mantindran com fins ara seran Jiménez i Ribagorda.

Uns canvis, que segons ha revelat Informalia, no haurien agradat a tothom i és que cal recordar que el fitxatge de Franganillo s'hauria materialitzat per uns 300.00 euros a l'any. Un fet que hauria fet enfadar a Isabel Jiménez, perquè en un principi ella huria d'haver estat l'escollida per presentar l'informatiu de les 21h. Segons el citat mitjà, davant la forta indignació de Jiménez, fins i tot van arribar a plantejar-li l'opció de presentar La Mirada Crítica, en substitució d'Ana Terradillos.

Un supòsit que va ser descartat per Ana Rosa Quintana, que com a productora de l'espai matinal, s'hauria negat a substituir Terradillos. Finalment, Isabel Jiménez ha acceptat mantenir-se allà on estava, però acompanyant a Ángeles Blanco, que també ha estat escollida per substituir a Franganillo quan aquest no pugui conduir l'informatiu.

  • Informativos T5 matinal: Laila Jiménez i Arancha Morales
  • Informativos T5 15h: Ángeles Blanco i Isabel Jiménez
  • Informativos T5 21h: Carlos Franganillo
  • Informativos T5 Fin de semana: David Cantero, José Ribagorda i Leticia Iglesias

Piqueras cau al quart lloc

El relleu de Piqueras arriba en plena crisi d'audiència de Telecinco i que també ha afectat de ple als seus informatius que han caigut a la quarta posició a Catalunya i a la tercera a Espanya. Aquesta temporada, el TN Vespre de Toni Cruanyes a TV3 es manté líder sense rival a Catalunya amb una mitjana de gairebé 460.000 espectadors i un 23,3% de quota. En canvi, Piqueras només obté 158.000 seguidors i un 8,2%, per darrera d'Antena 3 i La 1.

A Espanya, el Noticias 2 d'Anterna 3 lidera amb un 18,8%, seguit del Telediario de La 1 (11,1%) i Piqueras només aconsegueix un 10,2%.

Informatius més vistos a Catalunya

  • TN Vespre (TV3): 459.000 espectadors i 23,3%
  • Noticias 2 (Antena 3): 186.000 espectadors i 9,6%
  • Telediario 2 (La 1): 172.000 espectadors i 8,8%
  • Informativos T5 (Telecinco): 158.000 espectadors i 8,2%
  • La Sexta Noticias: 97.000 espectadors i 6,5%
  • Cuatro al día 20h: 52.000 espectadors i 3,5%

(de setembre a desembre del 2023)

ETIQUETES:

Deixa un comentari