CONVERSA

Oriol Mitjà i la seva trobada amb la reina Letícia a Girona: "Vaig quedar enamorat d'ella"

L'epidemiòleg ha explicat a RAC1 que va poder conversar amb la reina durant un sopar: "Li vaig dir que era republicà"

Oriol Mitjà amb la reina Letícia i la princesa Elionor (X)

El popular epidemiòleg Oriol Mitjà (43) que va participar a La Marató de TV3 d'aquest diumenge per la salut sexual, ha revelat una trobada amb els actuals reis d'Espanya Felip Vi i Letícia. L'investigador ho ha fet públic a tavés d'una piulada al seu compte d'X on també se'l pot veure conversant amb la reina i la princesa Elionor.

"Creia que partíem de punts de partida radicalment distanciats. Però tant ella com jo compartim un interès genuí en l'ajuda humanitària i vaig descobrir els seus esforços en aquest àmbit", ha escrit Mitjà. El motiu de la trobada va ser un sopar que va tenir lloc a la ciutat de Girona fa un parell de mesos amb d'altres activistes i on també hi eren els reis d'Espanya amb motiu de la Fundació Princesa de Girona.

Així ho ha explicat aquest dimecres al Vostè primer de Marc Giró a RAC1. "La reina Letícia va aparèixer a saludar durant les postres", ha començat relatant, abans d'assegurar que al rei Felip VI, no es va mostrar gaire interessat amb la seva feina. En canvi, la reina sí que va mostrar molt d'interès amb ell. Tant és així, que Mitjà no va dubtar en dir-li a la reina "que no s'havia de preocupar tan per la seva imatge". "Tens tota la raó, Oriol", diu que li va respondre. "Jo utilitzo roba ecològia, que valgui menys de 100 euros i que sigui de manufacturació local", va afegir Letícia.

Després d'això, el científic fins i tot es va atrevir a dir-li que ell "és republicà" i que a Catalunya "hi ha una percepció que la institució no representa els seus interessos".

"Vam tenir una conversa interessant"

Mitjà, també va felicitar la reina per la seva tasca humanitària en tots els viatges de cooperació a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina, però va criticar la seva "escassa presència" a Catalunya "perquè només ha fet un sol acte de solidaritat els darrers cinc anys". L'epidemiòleg, no no ha volgut revelar què li va respondre la reina, però ha explicat que aquella mateixa nit el van anar a bsucar dos militars per dir-li que Letícia volia tenir una conversa privada amb ell.

"Vam tenir una conversa molt més llarga, reflexiva i interessant durant uns 15 minuts", ha explicat. "Vaig descobrir que ella té un interès genuí per les tasques humanitàries i per tant, només puc dir que vaig quedar enamorat d'ella", ha assegurat Oriol Mitjà. Diu va poder veure que és una persona "intel·ligent, sensible i que té ganes de fer coses bones". Malgrat tot, deixa clar que segueix sent republicà.

Escolta l'àudio aquí:

ETIQUETES:

Deixa un comentari