DURA CRÍTICA

Jordi Basté esclata contra la direcció de la "Corpo" per "La Marató": "TV3 s'ha quedat sola"

"Hi ha un sector de la CCMA que quan diuen RAC1 els hi surten unes boles que sembla que els hi sortirà un alien de l'estómac", ha etzibat el periodista

Jordi Basté

La baixa recaptació de La Marató d'aquest 2023 destinada a la salut sexual i reproductiva amb "només" 5,7 milions d'euros ha provocat una allau de comentaris i reaccions. Es tracta de la xifra més baixa en catorze anys i 2,3 milions d'euros menys que l'edició de l'any passat. Per trobar una xifra similar a la d'aquest 2023, ens hem de remuntar a l'any 2009 quan La Marató va recollir més de 5,5 milions d'euros.

Si és té en compte que les donacions encara es poden continuar fent durant uns mesos després de la fi del programa, la xifra d'aquest any és la més baixa des de l'edició del 2003 i és que al 2004 es van acabar recollint 8,7 milions d'euros. Amb aquests resultats, Jordi Basté ha arrencat el seu editorial d'El Món a RAC1 d'aquest dilluns analitzant la baixa xifra obtinguda i ho ha aprofitat per carregar contra la direcció actual de 3Cat.

"És la pitjor xifra en els darrers 14 anys. Quan passen aquestes coses s'obre un debat a les xarxes. Amb TV3 tothom s'hi veu amb cor. Això d'entrada. TV3 és de tothom i de ningú. La Corpo, que és qui pensa, qui mana i qui executa (és a dir, els de dalt de tot, cada vegada malauradament més) hauria de començar a pensar per què TV3 s'ha quedat sola en la defensa i expansió i difusió del tema de La Marató", ha expressat Basté.

"La Marató" d'aquest any recollia fons per la salut sexual i reproductiva

"L'espectador anava perdut"

El presentador de RAC1 també ha criticat que "l'enunciat ha estat un error". "Salut sexual i reproductiva. És un calaix de sastre on hi caben tantes malalties, però tantes, que l'espectador anava perdut. Tantes malalties en un sol programa no és suficient. Aquest cop el titular necessitava text i no es va fer o la gent no ho va saber veure", ha prosseguit. Malgrat tot, Basté ha volgut deixar clar que "La Marató és una joia, un exemple del que és Catalunya".

"Sembla que els hi sortirà un alien de l'estómac"

Ja durant la tertúlia habitual dels dilluns, el presentador encara ha anat més enllà contra l'actual direcció de la CCMA, liderada per la seva presidenta Rosa Romà. "Hi ha un sector de la Corpo que quan diuen RAC1 els hi surten unes boles que sembla que els hi sortirà un alien de l'estómac", ha etzibat posant de manifest que La Marató no havia convidat als responsables del programa La revolució sexual, un podcast sobre sexe que es fa a RAC1. "Em sembla estrany. Aquesta casa (RAC1) sempre ens hi hem volcat. Ara sembla que des de dalt de tot no volen que es volqui ningú. Això és nostre! Eh! Doncs molt bé, cap problema vostre és!", ha conclòs el presentador força molest.

Escolta l'àudio de Jordi Basté

ETIQUETES:

Comentaris ( 3 )

 1. Toni planell

  Se li ha pujat al cap la fama i ara es creu una estrella, pobre noi no ho ha pogut digerir.
  Comença aqui la seva caiguda…….

 2. Ion

  Ostia quin atac de banyes de monsenyor Basté!! Com sempre es pensa que tot ha de pasar per ell o per la Godo's house. El problema d'aquesta marató crec que ha sigut que el tema era massa "difús" i no enganxava massa. La gent el percep com una cosa aliena malgrat que no ho sigui gens. ha estat un error d'enfoc, o no, però respon a una percepció de la societat on estem vivint.

 3. Maties

  Pataleta de despechada. Tv3 ha fet la Marató com sempre i siga quina sigua la recaudació son figues d'un altre paner, la gent responem com ens dona la gana i som nosaltres -la gent que responem o no-, els qui hem decidit la recaudació. El donar a coneixer la malatia és un encert i se li ha d'agrair a Tv3 o a qui la posi sobre el taulell. Ara bé; aixó de les vaques sagrades despechades ja s'ha fet un clásic i també s'ha de contar amb elles. Alguna cosa pescara el condesito

Deixa un comentari