PRESENTADOR

Alfredo Urdaci torna a TVE 19 anys després de ser acomiadat per manipulació

El polèmic presentador acusat de manipulació i tracte de favor al PP, guanya la seva batalla legal i obliga la cadena pública a recol·locar-lo

Alfredo Urdaci al programa "El gato al agua" d'Intereconomía

Alfredo Urdaci (63) torna a TVE després que la cadena pública espanyola s'hagi vist obligada a acatar la sentència del passat mes de juliol que ordenava la seva readmissió, 19 anys després de ser destituït com a director d'informatius. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid va ordenar readmetre Urdaci amb la categoria d'"informador", la mateixa posició que va obtenir a través d'una oposició l'any 1985.

Per això i segons ha comunicat la pròpia RTVE, Urdaci serà redactor de La aventura del saber, el matinal divulgatiu que s'emet els matins dels caps de setmana a La 2. Cal recordar va ser cessat l'any 2004 amb l'arribada Zapatero al govern espanyol, després d'una etapa marcada per la manipulació i l'ús partidista de la televisió pública en favor del PP.

Tant és així, que la pròpia Audiència Nacional va condemnar TVE per manipulació informativa durant la vaga del 20 de juny de 2002. La justícia va considerar que, els informatius que dirigia Alfredo Urdaci, havien vulnerat de forma repetida els drets de vaga i llibertat sindical i va obligar els seus Telediarios a llegir el contingut de la sentència.

Aquesta condemna va donar lloc al famós missatge del "ce ce o o" en la què Urdaci va llegir el text sense citar directament al sindicat Comissions Obreres. Finalment el presentador va ser substituït per Carmen Caffarel després del seu cessament. Durant aquest període fora de TVE, Urdaci ha estat opinador en diverses cadenes espanyoles, cap d'informatius de 13TV i fins i tot va ser col·laborador del Deluxe de Jorge Javier Vázquez a Telecinco.

ETIQUETES:

Deixa un comentari