REOBERTURA

TV3 recupera el senyal de la càmera del temps a Perpinyà

La recuperació d'aquesta càmera forma part de l'esperada reobertura de la delegació a la Catalunya Nord, després de deu anys sense tenir-hi un equip

Imatge de la vista que ofereix la càmera paisatgística de 3Cat a Perpinyà (3CAT)

A partir d'aquest dissabte, 4 de novembre, TV3 tornarà a tenir presència a la Catalunya Nord a través de la càmera del temps a Perpinyà. Cal recordar que la càmera es va desconnectar el 2013, coincidint amb el desmantellament de delegació de la Catalunya Nord – inaugurada el 2005- que es va tancar en un context de retallades que també va fer desaparèixer altres corresponsalies com les de les Terres de l'Ebre i el Pirineu. La CCMA llavors va rescindir els contractes que tenia amb diverses productores.

La recuperació d'aquesta càmera forma part de l'esperada reobertura de la delegació de Perpinyà, després de deu anys sense tenir-hi un equip fix, tal com va anunciar la presidenta de 3Cat, Rosa Romà el passat mes de setembre. A la imatge, s'hi podrà veure el monument del Castellet, símbol i icona de la capital del Rosselló. Les rodes del 324 i el TN migdia d'aquest cap de setmana seran les primeres que mostraran les imatges de la nova càmera, aquest dissabte, coincidint amb els actes de la diada de la Catalunya Nord.

L'històric Pere Codognan a la delegació de Perpinyà

Amb la nova ubicació de la càmera, al terrat de les Galeries Lafayette de Perpinyà, s'ha aconseguit més alçada i es veu el Castellet des d'un angle diferent. A més, girant la càmera, es pot veure la serralada amb el cim del Canigó i una visió general de la ciutat.

La instal·lació de la nova càmera fixa a Perpinyà s'ha fet amb tecnologia més sostenible i innovadora i podrà captar imatges a 360 graus del seu punt d'emplaçament, en alta definició (HD) i format 16/9.

Més presència a les Illes i el País Valencià

Amb aquesta incorporació, ja seran 43 les càmeres que mostraran imatges en directe des de punts diferents del territori, que apareixen cada dia en la informació meteorològica dels mitjans de 3Cat i es poden consultar a través de la web.

A banda de recuperar la presència permanent a la Catalunya Nord, 3Cat també reforçarà les delegacions de les Illes Balears i el País Valencià, en una aposta dels mitjans públics per ser presents a tots els territoris de parla catalana amb totes les finestres i tots els accents.

ETIQUETES:

Deixa un comentari