GRAN NIVELL

El "Joc de cartes" al Baix Llobregat deixa sense paraules a Marc Ribas: "Mai havia menjat tan bé"

El cuiner va reconèixer que era la primera vegada que menjava bé als quatre restaurants: "No recordo un altre programa igual"

Marc Ribas a "Joc de cartes"

El Baix Llobregat és una zona rica en productes del Parc Agrari. Però, a més, és una comarca en la qual despunten molts joves xefs que tenen al davant un futur prometedor. Per aquest motiu, aquesta setmana el Joc de cartes de Marc Ribas va buscar al millor xef jove de la comarca veïna de Barcelona.

Els quatre restaurants que hi van participar van ser El Secret del Vell, de Cervelló de Sergi Poyatos, que amb només 32 anys és el propietari i xef d'aquest local, El Tast de Molins de Rei, on en David Tauste, de 29 anys, és el cap de cuina, El Forn de Gavà, un restaurant familiar on la xef és la Sara Martínez, de 34 anys. El darrer concursant va ser el Kaprixo d'Esplugues de Llobregat, que té a la cuina el xef Joan Amorós, de 30 anys.

La Sara enamora

Si hi va haver una sentència unànime d'aquesta entrega va ser amb la Sara, la xef de Gavà a qui tots van definir com una persona adorable. "Tot li sembla massa bé i no tot pot ser bonic", va dir un dels seus rivals. "Que ets maca!", li va dir el Marc quan ella va justificar un plat de llenties amb poca quantitat. "Em diuen que tot em sembla bé… Jo normalment ho positivitzo tot perquè és una manera de treure el millor de mi i dels altres", va justificar-se ella.

Polèmica a la cuina

Un altre dels protagonistes de la nit va ser en David Taustet, cuiner d'El Tast de Molins de Rei. Els seus rivals van quedar molt sorpresos per les grans racions que els va servir tot i ser un menú. També van notar grans diferències entre els primers i els segons, però això, en Marc va anar a la cuina a comprovar si els havia cuinat la mateixa persona. "Ha estat una fusió entre jo i la Neus, la propietària", va assegurar en David.

En aquest instant, les càmeres del programa van captar el noi enfurismat a la cuina: "S'hauria d'haver callat. Demà li penso dir… És que no és així. Estem fent un programa i vol endur-se el protagonisme", va deixar anar a la seva companya cambrera.

El David critica a la seva propietària

Quan va arribar el torn d'El Forn de la Sara a Gavà, el Marc va viure un moment d'èxtasi amb els seus plats. Primer amb unes gambes vermelles de Vilanova. "Ouu!", va exclamar de plaer mentre xupaxa els caps. De segon, peus de porc rostits amb escamarlans que va disfrutar encara més: "Hòstia", va deixar anar amb una cara de màxima felicitat. Els concursants també van quedar entusiasmats amb el menjar de la noia. Potser per això, en David no va dubtar en dir el següent: "La Sara apunta fort! Em cago en la p…". Tot i aquestes lloances, la noia va ser la que menys nota va rebre dels seus rivals, un 6,6 de nota mitjana.

El millor programa de Joc de cartes

Ja a la confrontació final, en Marc Ribas va celebrar que havia estat un dels programes que millor havia menjat a tots quatre restaurants. "No recordo cap 'Joc de cartes' en el que hagi menjat tant bé a tot els restaurants que he anat. He menjat molt bé, però a tots aquest ha estat l'únic…", va assegurar el de TV3.

La classificació provisional va quedar molt ajustada amb un 7,3 per al Kaprixo, un 7,2 per El Tast, un 7,1 per El Secret Vell, i un 6,6 per a El Forn de la Sara. Tot i això, després del vot del Marc, El Secret Vell va saltar de la tercera a la primera posició amb un 7,4 i el mig punt del plat estrella que el van deixar amb una nota final de 7,9.

I la setmana vinent… a les Terres de l'Ebre"

Dimecres 29 de novembre el programa viatjarà a les Terres de l'Ebre per buscar "El millor restaurant singular". A Amposta coneixerem un espai que no fa gaire que ha obert les portes. En Paolo Varesano és el propietari i xef del Gallery 97, un restaurant decorat per ell mateix i on fa una cuina fusió molt singular. A Deltebre coneixerem l'únic restaurant de sushi amb producte del Delta i amb una propietària molt zen, Margaret Morelló.

La ruta per les Terres de l'Ebre seguirà fins a arribar a les Cases d'Alcanar. Allà coneixerem el restaurant Les Palmeres, que ha renascut fins a 5 vegades gràcies a l'esforç de l'Aida Reverté i del seu marit. I, sense sortir de les Cases, degustarem el producte fresc de la Pescateria Magda Espai Gastronòmic, capitanejada per Magda Nos Paris.

ETIQUETES:

Deixa un comentari