SALUT MENTAL

Jordi Basté se sincera sobre la soledat: "Vaig necessitar ajuda psicològica"

El presentador de RAC1 ha explicat que tot va començar arran de la separació de la seva dona: "Un dels moments més catastròfics"

Jordi Basté se suma al Cafè Solidari de Sant Joan de Déu

El presentador d'El Món a RAC1, Jordi Basté ha concedit una íntima entrevista parlant de la soledat. El periodista va sorprendre als seus seguidors quan aquest dilluns va publicar una storie al seu compte d'Instagram repiulant l'Obra social, Sensibilització, Voluntariat i Cooperació de Sant Joan de Déu, una entitat sense ànim de lucre, que aposta pels cafès solidaris.

Una iniciativa que lluita contra la soledat no desitjada, que cada cop afecta més persones i que s'ha convertit en la nova pandèmia silenciosa. Per donar a conèixer la campanya, la organització ha conversat amb cares conegudes com l'alpinista Araceli Segarra o les periodistes Mercedes Milá i Gemma Nierga, així com el propi Jordi Basté.

"Sensació de buidor i foscor"

Al vídeo, el presentador de RAC1 reconeix que un dels seus moments més complicats va ser la separació de la mare de les seves filles. "Quan tu tens una vida plena de sorolls amb criatures i una parella que t'estima, de cop i volta passes a viure sol i aleshores hi ha un temps que t'has d'aclimatar. Els que l'hem patida, perquè això ens pensem que és patrimoni d'una determinada gent i ho podem patir tots. Hi ha moments a la vida que has hagut de lluitar contra aquesta soledat, i és un dels moments més catastròfics que un pot viure. I no se'n parla prou".

"És la sensació d'una buidor, d'una foscor, gairebé d'un blanc i negre i tothom passa per això. Els adolescents viuen molts sols perquè es pensen que a través d'una pantalla ho tenen tot i és mentida…", afegeix. Per sortir d'aquesta buidor, el periodista assegura que "hi ha un moment que fas un "clec": "Per això és molt important la psicologia. Tu mateix t'has d'animar a que hi ha un moment a la vida en que el teu cervell apretarà un botó i el blanc i negre passarà al color, i deixaràs de sentir-te sol per sentir-te independent, que sembla el mateix, però és molt diferent".

Jordi Basté

"Vaig necessitar ajuda psicològica"

"Jo vaig trencar la soledat amb ajuda psicològica. Això em va ajudar molt. Parlant amb gent… I sobretot, hi ha una expressió que sembla malèfica i és meravellosa que és buscant ajuda. Si tu busques ajuda, truques a la porta, vas a parlar amb gent… la vida és d'una altra manera. No hem de tenir por a dir que estem sols, al contrari, és meravellós dir que ens sentim sols!. Molta gent et diu: 'Però com et pots sentir sol? Tu, sol?'", assegura el de RAC1.

"I tu et sentiràs fatal… Però si tu tens molta gent al teu voltant, si cada dia fas un programa de ràdio… I tu arribes a casa i la gent que es pensa que tens molts amics…. D'amics n'hi ha pocs, però hi ha molta gent amb qui parlar. El camí de la soledat sempre és reconduïble", conclou el presentador.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

 1. Eugenia

  Jo he patit mol de soletat
  em vaig quedar vidua als 50 anys
  no podía menjar ,la foscor de la nit no la suportava
  em faltaba energía molta energía
  tambe vaig Demanar ajuda
  i Ara despres de 11 anys
  ja PUC dir que PUC viure sola en els meus baixons
  i

Deixa un comentari