ANIVERSARI

TV3 celebra els 40 anys de la seva primera emissió: "Us saludem des de Televisió de Catalunya"

La televisió pública catalana va iniciar les emissions el 10 de setembre de 1983

Joan Pera a la primera emissió de TV3 l'any 1983

Aquest diumenge, 10 de setembre, TV3 compleix 40 anys. La televisió pública catalana va iniciar les seves emissions amb un "programa especial", una prova de la programació que començarien a oferir al cap de poques hores.

El presentador d'aquella primera emissió de la televisió de Catalunya va ser Joan Pera, que agraïa a tots els espectadors que haguessin triat la cadena per la primera emissió, "que neix amb la humilitat del que comença".

La celebració del 40è aniversari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va arrencar al mes de maig amb una cursa popular que va comptar amb una alta participació, a més d'un programa de ràdio especial, Ruta40, emès el 21 de juny.

La celebració a la televisió arribarà aquest 12 de setembre, amb l'estrena del documental Amb tots vostès, Joan Pera, que a més de ser la primera cara de la televisió pública catalana compleix 60 anys sobre els escenaris. Segons va avançar l'actual director de TV3, la cadena també té previst emetre un gran programa en directe a principis del 2024 per celebrar els seus quaranta anys.

A les xarxes socials, l'efemèride ha estat celebrada per algunes de les cares més populars de la cadena com el periodista Antoni Bassas: "Avui fa 40 anys. La carta d'ajust va deixar pas a la careta amb la T, la V i aquell 3 quatribarrat, amb la sintonia de Jordi Doncos. A la pantalla hi va sortir "Televisió de Catalunya". Només allò, ja emocionava. Ho vam viure com un moment fundacional".

Enric Canals, director de TV3 entre els anys 1984 i 1989, també ha fet referència a la fita aconseguida: "La primera emissió va ser rebuda amb una gran expectació popular. No exempta de crítiques, atacs, entrebancs i desqualificacions. Sobretot per aquells que creien que el caràcter, el to i l'estil dels continguts… L'emissió va ser tot menys la televisió de porró i barretina que imaginaven. Fou un èxit. Ho digué la premsa de manera unànime. La notícia d'aquella Diada".

ETIQUETES:

Deixa un comentari