ALS TRIBUNALS

Rosa Peral intenta frenar la sèrie de Netflix sobre el crim de la Guàrdia Urbana

La condemnada per l'assassinat de Pedro Rodríguez tem que la producció, que s'ha d'estrenar el 8 de setembre, atempti contra el seu dret a l'honor

Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez protagonistes de la minisèrie de Netflix ''El cuerpo en Llamas'' | Cedida per Netflix a l'ACN

Rosa Peral, condemnada per l'assassinat de la seva parella Pedro Rodríguez en el conegut com a crim de la Guàrdia Urbana, ha presentat una demanda contra Netflix per aturar l'emissió de la sèrie El cuerpo en llamas. En concret, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat de primera instància 54 de Barcelona ha rebut la petició de mesures cautelars per part de Peral per aturar l'emissió de la sèrie, en el marc d'una demanda pel dret a l'honor. L'exagent de la Guàrdia Urbana, que compleix condemna de 25 anys de presó, creu que aquesta producció podria atemptar contra la seva honorabilitat, la pròpia imatge i la intimitat personal.

Rebuda la petició de cautelars, el jutjat ha obert un procediment per poder tramitar-ho abans de donar resposta. Com que el mes d'agost no és hàbil, el jutge ha habilitat el dimecres i aquest mateix dijous i ha demanat a la Fiscalia que es pronunciï. La sèrie, "inspirada" en el cas, segons Netflix, i interpretada per l'actriu Úrsula Corberó i l'actor Quim Gutiérrez, es podrà veure en aquesta plataforma a partir del 8 de setembre, sempre que la justícia no estimi les mesures cautelars demanades per Peral i n'acordi la suspensió a l'espera de determinar si efectivament vulnera el dret a l'honor de la condemnada.

Segons ha avançat el digital El Taquígrafo, Peral vol frenar l'emissió de la sèrie per revisar-ne el contingut. La defensa de l'exagent de la Guàrdia Urbana va enviar dos burofaxos a la productora per poder revisar el contingut de la sèrie abans que fos emesa, però no van obtenir resposta. Per això, dimecres va presentar una demanda perquè sigui el jutge qui resolgui la qüestió. Peral insisteix encara que és innocent, malgrat que l'Audiència de Barcelona la va condemnar, a ella i al seu company Albert López, per l'assassinat de Rodríguez l'any 2020. La sentència ha estat ratificada pel TSJC i pel Tribunal Suprem, i validada també pel Tribunal Constitucional (TC).

En paral·lel a la sèrie sobre el crim de la Guàrdia Urbana, Peral trencarà el silenci des de la presó amb un documental on donarà la seva versió del crim. S'estrenarà també el 8 de setembre a Netflix i mostrarà per primera vegada el seu testimoni a través de videotrucades i material inèdit del seu arxiu personal, a banda d'entrevistes amb el seu entorn, el fiscal, els advocats i els periodistes que van cobrir el succés.

ETIQUETES:

Deixa un comentari