MOLEST

Espartac Peran parla dels seus inicis a TV3 i critica la seva imitació al "Polònia": "Em van estripar"

"No em feia gràcia, era de tot menys jo", ha criticat el presentador en una entrevista a Catalunya Ràdio

Espartac Peran a Catalunya Ràdio

Espartac Peran és un dels presentadors més estimats de TV3. Va ser el conductor del Trànsit, va presentar el concurs Bocamoll i va fer les tardes durant 8 anys al programa Divendres al costat de Xavi Coral i Helena Garcia Melero. Actualment dirigeix amb gran èxit l'Atrapa'm si pots, el concurs dels vespres dels caps de setmana presentat per Llucià Ferrer.

Aquest dimecres el presentador va anar a La tarda d'estiu de Catalunya Ràdio on va parlar de la seva trajectòria professional. Tot i això, la conversa va començar amb un dard entre la col·laboradora de l'espai, Juliana Canet i el propi Peran. "Per mi l'Espartac és una mica com un tiet", va dir la noia. "Podria ser un cosí, també no?", va respondre-li el de TV3. "Bé, un cosí molt més gran que jo.. Jo el veia molt a la tertúlia de 'La Riera'", va insistir Canet.

Després d'això, la influencer va explicar que quan ella tenia 17 anys i Peran feia el programa Enganxats els diumenges a la tarda a TV3, li va enviar el seu currículum, però aquest mai no li va respondre: "Li vaig enviar un missatge per Instagram oferint-me per treballar al programa fent-li un recital de tot el que havia fet però l'Espartac no va ni veure el missatge".

El presentador va reconèixer que li sabia greu el que acabava d'explicar la seva companya: "Potser alguna vegada he fallat però tinc la consciència de que sempre que m'han demanat alguna he respost els missatges perquè m'imagino a mi de jove quan tenia ganes de treballar a TV3 i Catalunya Ràdio i que no em contestessin. Ho trobaria una falta de respecte i em sap molt de greu que aquest missatge se m'hagués passat".

Peran, en un moment de l'entrevista a Catalunya Ràdio

Els seus inicis a TV3

L'Espartac també va reconèixer que des de ben petit ja volia ser presentador de televisió: "Amb 9 anys ja agafava una gravadora i sortia a fer entrevistes. Mirava TV3 i m'emocionava de pensar que algun dia podria treballar-hi. Em semblava impossible".

L primera vegada que va entrar a TV3 va ser per fer començar unes pràctiques que van durar sis mesos: "L'últim dia recordo que vaig començar a plorar a dins del cotxe. Em feia tanta il·lusió de ser-hi… Va ser molt intensa aquella època. Vaig fer les pràctiques amb el Carles Francino i l'Helena García Melero al 'TN Vespre', allò va ser molt intens i ens vam fer amics". Al cap d'un temps, es van convocar oposicions a TV3, i Peran va accedir a la seva plaça a la cadena pública.

La seva etapa al Divendres amb Xavi Coral

L'any 2009, Peran i Xavi Coral van ser escollits per presentar el Divendres, el nou magazín de tarda, que agafava el relleu a El club d'Albert Om. Un espai que no va acabar com els seus predecessors però que es va mantenir en antena fins l'any 2017. "Crec que és el pitjor nom que s'ha triat mai per a un programa perquè despistava molt. Necessitàvem molta a gent del carrer, i no entenien que els diguéssim que dimarts seríem a Solsona i que el programa es deia Divendres", va explicar el presentador.

"Va ser una història molt bonica. Em va trucar la Mònica Terribas perquè amb el Coral érem molt amics i creia que tots dos podíem defensar les tardes de TV3", va revelar.

"TV3 no ha de deixar de fer territori"

"Va ser un regal fer aquest programa per al país durant vuit anys. Crec que mai més cap programa tornarà a fer el que vam fer i és fort. Fèiem televisió com si fos un circ, enmig d'una plaça i allò és molt fort perquè et pot passar de tot, per sort, mai no va passar res greu", va voler reivindicar el presentador. "Era una manera de fer televisió que jo diria que era molt neta perquè treballàvem amb gent que no estava manipulada. A 'Divendres' tot era veritat. Fèiem territori i TV3 no ho ha de deixar de fer".

"Al Polònia m'imitaven com si fos homosexual"

Els presentadors de Catalunya Ràdio també li van preguntar per com va viure la seva imitació al Polònia. "Em van estripar de tal manera que era de tot menys jo. Crec que a tothom li pot fer gràcia que l'imitin al 'Polònia', però imagineu-vos al sofà de casa i veient que t'estan imitant a la televisió com si estiguessis boig, com si fossis homosexual i amb una frase que repetien tota l'estona de "petons, petons". Ho dic com a respecte als homosexuals. Això hi has de fer servir com a conya? Això ho veia molta gent jove. Quan anava pel carrer i estava una mica trist i em dèien allò de "Petons petons" no m'acabava de fer gràcia. Que t'imitin, de vegades, costa una mica".

Tot i això, Peran va voler deixar clar que admira el Polònia, i mai va trucar-los per demanar que deixessin d'imitar-lo. "Sé que en Xavi Coral li va dir al Toni Soler jo ho estava passant malament i el Toni li va dir que era normal", va explicar.

Actualment, el presentador segueix com a director de l'Atrapa'm si pots, que a partir del setembre s'emetrà cadia de dilluns a divendres amb nou plató i proves retocades. Preguntat per si es veu tornant a fer de presentador, Peran va reconèixer que no ho descarta: "Potser em torneu a veure a la televisió".

ETIQUETES:

Deixa un comentari