APOSTA FALLIDA

TV3 cancel·la definitivament el "Zona Franca" de Danae Boronat per baixa audiència

El late night desapareixerà de la graella després d'haver aconseguit una audiència mitjana de 60.000 espectadors i una quota del 6,7%

Danae Boronat al "Zona Franca"

Tot i que era un secret a veus, encara no s'havia fet oficial, fins avui. Segons ha pogut saber elmondelatele.cat, el Zona Franca de Danae Boronat serà cancel·lat definitivament el proper dijous 29 de juny, tot i que podria tenir una tercera vida. I es que segons han afegit fonts de la cadena, estan explorant diverses opcions. El late night de la productora "Atomic beat" (La tarda de Catalunya Ràdio), no ha aconseguit l'audiència esperada i només ha pogut acumular una mitjana de 60.000 espectadors i un 6,7%.

A partir del mes de juliol, les matinades les tornarà a ocupar el Més 324 de Xavier Graset, fins que aquest marxi de vacances a mitjans de mes. La incògnita ara és saber si TV3 mantindrà la seva aposta per un nou late night amb una altra productora i un nou presentador de cara a la propera temporada.

Fa només uns dies, Boronat va reconèixer en una entrevista a Ràdio Flaixbac que encara no sabia què passaria amb el programa: "Espero saber-ho en pocs dies, us juro que no ho sabem encara", va assegurar, abans de revelar que havia rebut diverses ofertes d'altres cadenes. Tot i això, va voler deixar clar que estava pendent de la decisió de TV3: "Ara no escolto a ningú, fins que sàpiga què passa amb el Zona Franca".

Danae Boronat al "Zona Franca"

Una aposta fallida

Cal recordar que el late night havia estat una de les grans apostes de la cadena per aquesta temporada, tot i que el seu camí no ha estat gens fàcil. El programa es va estrenar el 17 d'octubre del 2022 de la mà del que havia estat reporter de l'APM?, Joel Díaz. Díaz, que era i és membre del podcast La Sotana, un espai d'humor irreverent i sense filtres, ja feia preveure que el seu trànsit a TV3 no seria fàcil ni plàcid. I en efecte, un gag del seu company Manel Vidal sobre el PSC i una esvàstica nazi, va precipitar l'acomiadament del col·laborador i la posterior sortida del presentador.

Però polèmiques a banda, la seva audiència no va ser per tirar coets. Joel Díaz va aconseguir una mitjana de 70.000 espectadors i un 8,5%, molt per sota de la mitjana mensual de TV3.

Joel Díaz i Danae Boronat a Catalunya Ràdio

La sobtada sortida de Joel Díaz va deixar el programa en 'stand by' durant un mes i a finals de febrer i després d'uns dies de proves i càstings, TV3 va escollir 'in extremis' a la periodista d'esports, Danae Boronat. El 27 de febrer el programa va tornar a la pantalla, però lluny de retenir i millorar els seus seguidors, la seva audiència encara va baixar més.

L'espai va tocar fons el dimarts 14 de març, amb un 1,5% i només 11.000 espectadors, en un dia en què la cadena va aconseguir una mitjana del 14,5%, és a dir, -13 punts per sota. L'1 de març Boronat va fer un 1,7% i 20.000 seguidors; i el 8 de març, un 2% i 20.000 seguidors, fins i tot sent superada per El Circ de Frank Blanco a 8tv.

Si ens fixem en l'evolució mensual del programa en aquesta segona etapa, els resultats encara són més preocupants. L'espai va arrencar amb un 6,3% al febrer, va caure a un 4,6% al març, es va mantenir a l'abril (4,7%) i al maig va aconseguir un 4,9%. Paradoxalment, al juny, Boronat ha aconseguit el seu millor registre amb un 6,4%.

Etapa de Joel Díaz

  • Octubre: 68.000 espectadors (7,8%)
  • Novembre: 65.000 (9,3%)
  • Desembre: 58.000 (6,5%)
  • Gener: 88.000 (9,6%)

Etapa de Danae Boronat

  • Febrer: 69.000 espectadors (6,3%)
  • Març: 46.000 (4,6%)
  • Abril: 46.000 (4,7%)
  • Maig: 48.000 (4,9%)
  • Juny: 65.000 (6,4%)

ETIQUETES:

Deixa un comentari