APOSTA FALLIDA

El "Zona Franca" segueix perdent audiència i la seva continuïtat a TV3 penja d'un fil

Danae Boronat ha aconseguit 46.000 espectadors i un 4,7%, -24.000 espectadors i -3,8 punts que l'etapa de Joel Díaz

Danae Boronat al "Zona Franca"

TV3 va arrencar la temporada celebrant que per fi, després de molts anys, tornaria a tenir un late night a la seva graella. El Zona Franca era una de les grans apostes de la cadena, però els seus resultats no han complert amb les expectatives. El programa es va estrenar el 17 d'octubre del 2022 de la mà del que havia estat reporter de l'APM?, Joel Díaz.

Díaz també és membre del podcast La Sotana, un espai d'humor irreverent i sense filtres, un estil que ja feia preveure que el seu trànsit a TV3 no seria fàcil ni plàcid. I en efecte, un gag del seu company Manel Vidal sobre el PSC i una esvàstica nazi, va precipitar l'acomiadament del col·laborador i la posterior sortida del presentador.

Però polèmiques a banda, la seva audiència no va ser per tirar coets. Joel Díaz va aconseguir una mitjana de 70.000 espectadors i un 8,5%. Unes xifres que al mes de gener van pujar a 88.000 espectadors i un 9,6%, tot i quedar molt per sota del 15,1% de mitjana mensual que va aconseguir la cadena.

Joel Díaz al "Zona Franca"

La sobtada sortida de Joel Díaz va deixar el programa en 'stand by' durant un mes. A finals de febrer i després d'uns dies de proves i càstings, TV3 va escollir 'in extremis' a la periodista d'esports, Danae Boronat. El 27 de febrer el programa va tornar a la pantalla, però lluny de retenir i millorar els seus seguidors, la seva audiència s'ha desplomat.

Evolució a la baixa

Fins a aquesta setmana, Boronat ha aconseguit 46.000 espectadors i un 4,7%. Això són -24.000 espectadors i -3,8 punts que l'etapa de Joel Díaz.

L'espai va tocar fons el dimarts 14 de març, amb un 1,5% i només 11.000 espectadors, en un dia en què la cadena va aconseguir una mitjana del 14,5%, és a dir, -13 punts per sota. L'1 de març Boronat va fer un 1,7% i 20.000 seguidors; i el 8 de març, un 2% i 20.000 seguidors, fins i tot sent superada per El Circ de Frank Blanco a 8tv.

Danae Boronat al "Zona Franca"

Aquest dimarts 9 de maig, l'espai es va quedar amb només 18.000 espectadors i un 2,1% amb la visita de la presentadora Cristina Riba, si bé el dilluns dia 8, va fer un dels seus millors resultats amb la model Judit Mascó (84.000 8,2%). De moment, el seu millor resultat en quota, es va produir el dimecres 15 de març amb la visita del xef Marc Ribas reunint amb 76.000 espectadors i un 9,6%.

Si ens fixem en l'evolució mensual del programa en aquesta segona etapa, els resultats encara són més preocupants. L'espai va arrencar amb un 6,3% al febrer, va caure a un 4,6% al març, es va mantenir a l'abril (4,7%) i al maig només acumula un 4,2%.

El programa penja d'un fil

Enmig de tot això, els responsables de TV3, ja comencen a perfilar la graella de la propera temporada i amb aquestes dades, la continuïtat del programa, penja d'un fil. Tant és així, que el periodista de RAC1, Rocco Steinhäusser, va avançar aquest dimarts que la productora del programa ja seria coneixedora que el programa serà cancel·lat. Una informació, que fonts de la cadena han desmentit a aquest mitjà.

Sigui com sigui, les properes setmanes seran claus per acabar de decidir i de moment, els resultats parlen per si sols.

Etapa de Joel Díaz

  • Octubre: 68.000 espectadors (7,8%)
  • Novembre: 65.000 (9,3%)
  • Desembre: 58.000 (6,5%)
  • Gener: 88.000 (9,6%)

Etapa de Danae Boronat

  • Febrer: 69.000 espectadors (6,3%)
  • Març: 46.000 (4,6%)
  • Abril: 46.000 (4,7%)
  • Maig: 43.000 (4,2%)

ETIQUETES:

Deixa un comentari