EGM

Mikimoto i els membres de "La Sotana" carreguen contra els resultats de Catalunya Ràdio: "Són líders a Lleida"

"És terrible, qui no és líder és perquè no vol", va assegurar Andreu Juanola, col·laborador de l'emissora pública i membre del popular podcast

Andreu Juanola, critica els resultats de Catalunya Ràdio

Aquest dimecres es van conèixer les dades del darrer estudi de l'EGM que analitza les audiències de la ràdio. Unes dades que ja fa 14 anys que situen a RAC1 com l'emissora més escoltada del país. En aquest darrer trimestre la ràdio del Grup Godó va aconseguir 855.000 oients i Catalunya Ràdio només 531.000.

Una situació que es repeteix des del dia que Antoni Bassas, Toni Clapés i Jordi Basté van abandonar l'emissora pública i que es repeteix a totes les franges. Al matí, Basté arrasa amb 647.000 oients i gairebé dobla a El matí de Catalunya Ràdio de Laura Rosel que ha passat dels 466.000 als 394.000. Una diferència de 253.000 seguidors.

A la tarda, Toni Clapés arrasa i fins i tot guanya 1.000 oients arribant als 303.000, la seva tercera millor dada de la història. Unes xifres que el situen a només 91.000 oients de Laura Rosel i el triple d'oients que La tarda de Catalunya Ràdio d'Elisenda Carod, que es desploma dels 152.000 als 102.000 oients.

L'única excpeció es produeix al vespre on Catalunya Ràdio s'imposa de 20 a 22h amb la segona hora del Tot costa i El Búnquer. Amb aquesta situació, l'emissora pública va sortir al pas celebrant que és líder a la franja del vespre i a la demarcació de Lleida.

Una justificació que no ha agradat a alguns dels presentadors més populars del país, com és el cas de Miquel Calçada (Mikimoto), que es va arribar a postular com a director de l'emissora, però finalment va ser descartat en favor de Jordi Borda. "Molt content que Catalunya Ràdio sigui líder els vespres i a Lleida", va escriure amb ironia al seu compte de Twitter.

"Qui no és líder és perquè no vol"

Andreu Juanola, membre del podcast La Sotana i col·laborador d'El Suplement de Roger Escapa on cada setmana hi fa una secció pròpia, tampoc va dubtar a criticar els resultats de l'emissora: "Felicitats a Catalunya Ràdio que són líders al vespre i a Lleida. És terrible perquè sempre pots rascar que ets líder en alguna cosa. Qui no és líder és perquè no vol", va espetar en plena gala dels 23ns Premis Ràdio Associació que es van celebrar aquest dijous.

A l'espera de saber si Escapa respondrà a les paraules del seu col·laborador, tenint en compte que el Via lliure de Xavi Bundó a RAC1 també és líder i derrota a El Suplement. Els dissabtes, Bundó obté 445.000 oients i Escapa n'aconsegueix 351.000; i els diumenges el de RAC1 obté 416.000 oients i el de Catalunya Ràdio 316.000.

Juanola, que va recollir el premi amb un "Puta nit i bona Espanya", també va donar la paraula al seu company Manel Vidal, excol·laborador del Zona Franca de Joel Díaz que va ser acomiadat pel seu polèmic gag amb una hesvàtica nazi i el PSC.

Manel Vidal als Premis Ràdio Associació

"És trist, no hem encaixat"

Vidal, també va aprofitar el seu moment per deixar anar un comentari que s'ha de llegir entre línies: "Felicitats a l'única ràdio on hem pogut treballar amb llibertat que és a Ona Sants de Montjuic".

L'ex de TV3, va anar més enllà: "Hem estat a molts mitjans públics i privats, però no ha anat bé, no hem encaixat gaire. És trist perquè denota que hi ha una tendència censora i que el que fa és que hi hagi la mateixa gent i digui les mateixes coses a tot arreu".

Mira el vídeo a partir del minut 1:22:20

ETIQUETES:

Deixa un comentari