PELL FINA

El polèmic gag de la Verge del Rocío de l'"Està passant" i la resposta de Toni Soler

El presentador ha defensat la paròdia i ha respost a les crítiques rebudes tot recordant que també van imitar a la Mare de Déu de Montserrat

L’actriu Judit Martín caracteritzada de la Verge del Rocío a TV3

TV3 s'ha tornat a situar a l'ull de l'huracà per un gag que va emetre el programa Està passant de Toni Soler del passat dijous 6 d'abril, en què l'actriu Judith Martín va aparèixer caracteritzada de la Verge del Rocío de Almonte (Huelva). Va ser a la ja clàssica secció "L'entrevista improvitzada", on precisament feia només uns dies, l'actriu ja havia rebut crítiques per haver imitat a l'eurodiputada Clara Ponsatí el dia de la seva detenció a Barcelona.

Ara, en plena Setmana Santa, el programa de TV3 ha tornat a ser objecte de polèmica per una imitació que va fer esclatar a l'Ajuntament d'Almonte, que va posar el crit al cel i va exigir a TV3 unes disculpes i la retirada del gag del programa.

Unes exigències que ràpidament van secundar polítics i entitats com el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno o la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), organitzadora de la Fira d'Abril de Barcelona, que ho van considerar una "falta de respecte".

Jair Domínguez, Judith Martín i Toni Soler

"L'humor és una de les senyes d'identitat de la nostra terra, però per tenir gràcia es fa amb respecte i afecte", va dir el president andalús. Però les crítiques també van arribar a l'esquerra de la mà de Teresa Rodríguez (Adelante Andalucía) que va considerar que "es pot fer broma de tot, però no amb tantíssima ignorància i andalusofòbia".

Unes paraules que van fer reaccionar a Jair Domínguez, que va afirmar que a Andalusia "fatxes, sociates i podemites són exactament el mateix quan els toques el moñeco del Rocío".

Aquest dilluns també es va pronunciar sobre el tema el ministre socialista de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va demanar "respecte i la consideració" sobre "qüestions que tenen a veure amb sentiments religiosos, ideològics, es comparteixin o no".

Al gag, Martín havia aparegut vestida de la verge amb un nen Jesús a les mans. "Fa 200 anys que no puc clavar un clau com Déu mana!", va espetar davant les rialles de Soler i Domínguez. Una broma que no va agardar al president andalús, Juanma Moreno, que va dirigir-se als responsables del programa: "Espero que per demanar disculpes ho sàpiguen fer millor."

Toni Soler no va dubtar en respondre-li amb contundència: "Pots esperar assegut". El presentador i director del programa, també es va negar a demanar disculpes: "I aquesta colla, quants comunicats han fet per demanar respecte pels ciutats de Catalunya i els seus drets?"

La imitació de La Moreneta

Es dona el cas que la mateixa actriu ja havia protagonitzat temps enrere un gag (que aleshores no va generar cap queixa pública), en què imitava la Mare de Déu de Montserrat, com així li han recordat alguns usuaris al polític de Ciutadans, Nacho Martín Blanco que s'havia mostrat molt crític amb TV3.

"No veureu res semblant amb les tradicions de la Catalunya nacionalista", va escriure. "S'han enrigut de tots, menys de tu", li ha espetat un usuari, adjuntant-li el vídeo de la broma sobre la Moreneta.

ETIQUETES:

Deixa un comentari