MOLT DURES

Dues presentadores de Catalunya Ràdio carreguen contra "Eufòria" i Marta Torné: "No sap parlar"

Juliana Canet i Marta Montaner critiquen el concurs de TV3 des de l'emissora pública: "No s'està prioritzant la salut mental dels concurants"

Marta Montaner i Juliana Canet amb Marta Torné a Catalunya Ràdio

Roger Carandell, Juliana Canet i Marta Montaner són els presentadors del programa XL de Catalunya Ràdio que s'emet de dilluns a divendres, de 23 a 00 h. L'espai d'entreteniment que actualment emet la seva tercera temporada parla de tot tipus de temes i compta amb convidats molt diversos.

Entre d'altres, la presentadora d'Eufòria, Marta Torné, amb qui van parlar el passat mes de febrer d'aquest any, abans de l'estrena de la segona edició del concurs musical. En aquella entrevista, Torné va reconèixer que "hi ha molta gent a qui li no agrado", arran de les crítiques que va rebre durant la primera edició.

"Em van criticar el tema del català. Però jo vaig demanar un linguista perquè m'ajudés. I quan es va acabar el programa ho vaig escriure a les xarxes. Que sapigueu que jo vaig créixer en una família on la meva mare és catalana i el meu pare gallec. Jo no he après el català des de petita perquè a la meva època l'escola era en castellà. Jo tinc una responsabilitat amb un mitjà públic i en prime time i he d'intentar parlar el millor català. Però va ser iniciativa meva, TV3 no em va demanar res", va explicar la presentadora.

Marta Torné amb els presentadors de l'"XL" de Catalunya Ràdio

"Marta Torné no sap parlar"

Una conversa que després del que han dit ara els seus presentadors, Torné segurament s'ho hauria d'haver pensat dues vegades en acceptar aquella invitació. I és que les dues presentadores del programa de l'emissora pública van analitzar la cinquena gala d'Eufòria amb crítiques molt dures a la seva presentadora i al propi concurs.

"El meu nòvio va veure per primera vegada l'altre dia Eufòria i m'anava dient però qui és aquesta presentadora i per què no sap parlar?", va començar dient de manera molt contundent Juliana Canet, abans d'afegir: "És un comentari del meu nòvio que jo comparteixo".

"I això no estava del revés, és de sèrie", va espetar Marta Montaner, donant a entendre que a ella tampoc li agrada gens com presenta Torné.

Marta Torné a l'"XL" de Catalunya Ràdio

Plagi d'OT i la salut mental dels concursants

Els tres presentadors també van fer referència a "gala al revés" d'Eufòria d'aquesta setmana en la què presentadors, espectadors i jurat es van intercanviar els papers. Per als de Catalunya Ràdio es tracta d'una estratègia per diferenciar-se d'Operación triunfo i la demanda de plagi anunciada per Josep Maria Mainat i Toni Cruz.

"De veritat estem tan acomplexats pensant-nos que és un plagi d"Operación triunfo' que constantment hem d'estar reinvindicant que no ho és, perquè aleshores ho sembla", va argumentar Montaner.

"El que està clar és que no s'està prioritzant la salut mental dels concursants. Trobes normal que a la gala 5 els concursants ja sàpiguen qui són els que tenen menys públic? No hi havia maneres més sanes de saber qui se salva i qui no?. Em sembla una manera molt crua d'enfrontar els concursants a la fama", va afegir molt crítica.

Marta Montaner i Juliana Canet a Catalunya Ràdio

"Pot ser que sigui per la por a la denúncia del Mainat o per saber a qui han de prioritzar i a qui no", va insistir Canet, abans que la seva companya també critiqués l'audiència de la cinquena gala. Per a Montaner el lideratge clar que va aconseguir no va ser suficient: "No va fer una gran audiència. No va funcionar com es pensàven".

Un argument que es contradiu amb les dades del programa radiofònic que presenten que només aconsegueix 36.000 oients segons el darrer EGM; i el Tot són problemes de TV3, en què Canet fa de copresentadora i que no arriba ni al 10% els divendres al vespre.

Favoritismes i crítiques al jurat

Per si això no fos poc, Canet i Montaner també va criticar el favoritisme del programa amb alguns dels concursants: "Només es busca el moment emotiu amb alguns d'ells. No es pot fer això". "Tot aquest programa és imparcial, des dels stories que fan a les xarxes, els talls que posen a les gales, a l'ordre de les actuacions", va afegir Canet.

Els membres del jurat també va rebre de valent: "Estan fent un paperot molt pitjor que a la primera temporada", va espetar Montaner.

Mira el vídeo del programa:

ETIQUETES:

Deixa un comentari