DONA DEL TEMPS

Mònica Lòpez explica la seva sortida de TV3: "Va ser un drama, no podia parar de plorar"

La meteoròloga i presentadora deixa la porta oberta a tornar a Catalunya: "Si volen que em truquin"

Mònica López a TVE

Mònica López (48), una de les dones més populars del temps de TV3 (2004-2008) i que fins i tot va arribar a presentar les Campanades del 2006-2007 al costat de Tomàs Molina, va decidir fer el salt a TVE ja fa 15 anys per mirar d'exportar el model d'èxit de la cadena pública catalana a nivell estatal.

Durant 12 anys va presentar la informació meteoròlogica a La 1 fins que la temporada 2020-2021 va conduir el magazín matinal La Hora de la 1. Però l'experiència va ser breu, al juliol d'aquell mateix any, la direcció de TVE va decidir apartar-la i va situar a Marc Sala i Silvia Intxaurrondo.

López s'havia situat a l'ull de l'huracà per diverses polèmiques com un rètol en que es comparava la marxa de la Princesa Leonor a estudiar a Gal·les, amb la del rei emèrit als Emirats Àrabs: "Se va de España como su abuelo".

Mònica López a "La Hora de la 1"

La catalana també havia protagonitzat polèmiques amb el PP, Vox i amb el socialista Alfonso Guerra, quan es va enfrontar amb la catalana pel dret de l'ús del castellà a Catalunya. Quan es va fer oficial que havia estat acomiadada, López va esclatar des de Twitter: "M'emporto un any absolutament meravellós, que he gaudit quasi cada minut. I als quasi, "punyalades".

Aquest mes de gener, López va començar una nova etapa a La 1 al capdavant del magazín Ahora o Nunca tot i que de moment ha aconseguit unes audiències més aviat modestes. Aquest diumenge 19 de març, la meteoròloga va ser entrevistada al Via Lliure de RAC1 on va fer balanç de la seva carrera professional. "El més dur d'aquesta etapa no és la informació política, sinó els successos", va reconèixer.

Mònica López a la presentació d'"Ahora o nunca"

Adéu de TV3: "Va ser un drama"

Un dels moments més sonats de tots aquests anys va ser el seu comiat de TV3. "Va ser un drama nacional. Vaig plorar durant 24 hores", va explicar, abans de confessar que aquell dia es va adormir. "Vaig arribar tard. L'únic dia de la meva vida que arribo tard va ser el meu comiat a 'Els matins' del Josep Cuní. Vaig arribar sense maquillar".

"No podia parar de plorar. Vaig acabar un divendres i el diumenge vaig agafar el tren per anar a Madrid i el dilluns començava a treballar a TVE", va reconèixer. Tot i que d'això ja fa 15 anys, va explicar que quan ve a Catalunya encara la reconeixen i li diuen coses pel carrer. "Encara em reconeixen. És una passada".

"No descarto tornar a fer tele a Catalunya"

Marxar de TV3 no va ser una decisió fàcil, tal i com va reconèixer: "Vaig parlar amb el Tomàs Molina i amb el Josep Cuní i els dos em va dir que no prengués una decisió de la qual me'n pogués penedir". "Havia de dir que sí…", va assegurar.

Tot i que ara viu a Madrid, López va explicar que les seves filles parlen català i que se senten catalanes. "L'estiu el passem a Catalunya i tenim un gos que es diu blau". Tant és així, que no descarta tornar a TV3. "Si volen que em truquin. No descarto tornar a Catalunya a fer tele".

Àudio entrevista completa:

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Oscar

    Tot per la pasta

Deixa un comentari