NOVA VIDA

La cuinera Maria Nicolau sorprèn a TV3 amb un anunci inesperat: "Canvio de camí"

La popular xef abandonarà la cuina del restaurant "El Ferrer de Tall" de Vilanova de Sau després sis anys: "La vida m'ha canviat i he d'escollir"

La cuinera Maria Nicolau a TV3

En poc temps s'ha convertit en una de les cuineres més populars de Catalunya. Maria Nicolau col·labora al Tot es mou i l'Està passant de TV3 o a El matí de Catalunya Ràdio. Un èxit que havia de compaginar amb el restaurant El Ferrer de Tall de Vilanova de Sau on viu des de fa sis anys.

Nicolau va arribar al municipi osonenc, després "d'un projecte fallit". En aquell moment no tenia feina ni casa, i en Joan i la Lídia (alcalde de Vilanova i la propietària del restaurant) la van ajudar oferint-li feina i un lloc per viure amb la seva filla. A canvi, Nicolau els va prometre que posaria El Ferrer de Tall "al centre de la cuina tradicional catalana d'aquest país", i així ha estat.

Aquest dilluns, la cuinera va sorprendre als seus seguidors amb un enigmàtic missatge a les xarxes socials: "Demà us he de dir una cosa i estic nerviosa".

"Estem tots una mica nerviosos, inquiets pel que puguis explicar-nos", ha començat dient l'Helena a la Maria, que per un dia, no estava als fogons, sinó asseguda a la butaca de convidats. La cuinera visiblement emocionada ha anunciat que ha decidit abandonar la cuina del seu restaurant.

"La meva vida ha canviat moltíssim els darrers anys, i he d'escollir. Canvio de camí. N'agafo un que s'ha obert i que em fa moltíssima il·lusió". "Explica't" li ha demanat Melero. "Fa 25 anys que faig de cuinera, vaig començar amb 14 anys. 25 anys que estimo aquest ofici, que m'ho ha donat tot… però el 31 de març serà l'últim dia d'El Ferrer de Tall. Estic trista".

La cuinera ha reconegut que l'èxit de repercussió que ha tingut gràcies a les seves aparicions a televisió i la ràdio se li han presentat noves ofertes per participar en "projectes molt grossos, que li fan molta il·lusió". Tot i això, ha explicat que li sap greu deixar-ho però que "al restaurant s'hi ha d'estar, s'hi ha de cuinar. Perquè si no, les coses s'acaben difuminant".

Maria Nicolau al "Tot es mou"

"Mai he tingut un diumenge per estar amb la meva filla"

Nicolau ha revelat que va arribar al restaurant "de rebot, com per accident amb una nena, una gossa i quinze caixes de cartró". Nicolau és mare soltera de la Carmela que ara té deu anys. Però la feina al restaurant la tenia totalment absorbida i no li havia permès destinar tot el temps que voldria per estar amb ella: "Mai he tingut un diumenge per anar amb ella al Tibidabo o a buscar bolets al Montseny, o anar la platja. Encara soc a temps de salvar-ho", ha reconegut.

Per això, s'ha mostrat molt agraïda als seus propietaris. "M'hi he sentit a casa, hem fet equip, hem fet família, hem estat a les bones, a les dures i a les madures". "Què bonic és això que ens estàs explicant", li ha dit l'Helena. "La cuina important la seguiré fent que és la de casa", ha celebrat. Nicolau abandona el seu restaurant per tenir més temps, però seguirà cuinant cada dimecres pels espectadors del Tot es mou de TV3. Molta sort en la nova etapa!

La popular xef abandonarà la cuina del restaurant "El Ferrer de Tall" de Vilanova de Sau després sis anys: "La vida m'ha canviat i he d'escollir"
Melero, emocionada amb el relat de Nicolau

ETIQUETES:

Deixa un comentari